Поліція Одещини застерігає: шахраї використовують нову схему із соціальними виплатами потерпілим від війни громадянам. Не ведіться!

0 коментарів 18090 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Відколи війська російської федерації здійснили повномасштабне вторгнення на територію України і українцям почали виплачувати фінансову допомогу, аферисти взялися закидати людей фішинговими повідомленнями з пропозицією заповнити онлайн-заявку та одразу ж отримати гроші. Насправді у такий спосіб зловмисники здобувають доступ до банківських карток громадян, які реагують на подібну інформацію і заповнюють конфіденційні дані про себе та свої рахунки.


Як повідомили у відділі комунікації поліції Одещини, щоб ввести в оману людей, аферисти створюють сторінки-двійники державних організацій, керівництва держави, представників ООН, Червоного Хреста, благодійних фондів, банків тощо та здебільшого використовують фішинг – вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів інтернет-мережі персональних даних.

Громадянам повідомляють, що соціальну виплату можна отримати одразу після введення персональних даних та номеру банківської картки. Однак інформація, введена на таких сайтах, стає відома зловмисникам, і вони використовують її для легкого зняття із чужих карток грошей.

Щоб замість виплат не залишитися ні з чим, поліцейські радять:

  • отримувати інформацію лише з офіційних джерел;
  • не переходити за невідомими гіперпосиланнями й не вводити там конфіденційну інформацію, зокрема номер, строк дії та CVV-код банківських карток;
  • не повідомляти конфіденційну інформацію стороннім.

Зверніть увагу, що офіційні сайти державних органів мають обов’язкове закінчення «gov.ua», а сторінки державних органів, благодійних організацій, банківських структур у месенджерах та соціальних мережах верифіковані (мають відповідну галочку).

“У разі, якщо ви підозрюєте шахрайські дії або стали жертвою аферистів, негайно повідомляйте на спецлінію “102”, – закликають громадян одеські правоохоронці.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x