Озвучено неймовірну суму: СБУ заарештувала майно Оксани Марченко

0 коментарів 23517 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Суд арештував майно дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко, яка разом зі своїм чоловіком знаходилися на території тимчасово окупованого Криму. Як інформує Служба безпеки України, рішення суду стосується пакетів по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній.


Також арештовані 10 автомобілів, 2 земельні ділянки, 4 житлових будинки у Києві та тимчасово окупованому Криму, активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах, серед яких компанії “Терра-Інвест”, “Укркапітал” та “Спорт-Тур”, які використовувалися для переводів мільйонних сум на рахунки Росгвардії та МВС РФ.

Загальна вартість арештованих активів становить більше ніж 5,6 млрд грн. Арешт активів забезпечить можливість їх конфіскації за рішенням суду та убезпечить майно від перереєстрації на інших осіб, підкреслили у спецслужбі.

Слідчі СБУ вже повідомили Оксані Марченко та очільниці афілійованої кримської фірми про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). За цією ж статтею повідомлено про підозру топ-менеджеру “Укркапіталу” і “Спорт-Туру”.

Зловмисника затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Злочин, в якому підозрюється Марченко та менеджери причетних компаній, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі закриті.