Несподіваний візит президента США до Києва: Байден заявив про непохитну підтримку України і має намір оголосити про нові поставки озброєнь і санкції проти Росії

0 коментарів 24327 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


20 лютого до Києва з неоголошеним візитом приїхав президент США Джо Байден. Те, що президент США перебуває в Києві, офіційно підтвердив у Telegram Зеленський, опублікувавши фото з Байденом.


Пряма мова Зеленського: “Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це дуже важливий прояв підтримки для всіх українців”.

Пізніше відео з президентом США Джо Байденом у Києві на Михайлівській площі опублікували в мережі. Під звуки повітряної тривоги Байден вшанував пам’ять загиблих захисників України.

“У той час як світ готується відзначити річну річницю жорстокого вторгнення Росії в Україну, я сьогодні перебуваю в Києві, щоб зустрітися з президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну прихильність до демократії, суверенітету і територіальної цілісності України. Коли Путін почав своє вторгнення майже рік тому, він думав, що Україна слабка, а Захід розділений. Він думав, що зможе пережити нас. Але він був глибоко неправий” – наводяться слова президента США на сайті Білого дому.

Також Байден анонсував черговий пакет військової допомоги та санкції проти російських компаній:

“Я оголошу про чергове постачання критично важливого обладнання, включно з артилерійськими боєприпасами, протитанковими системами і радарами повітряного спостереження, щоб допомогти захистити український народ від повітряних бомбардувань. І я поділюся, що пізніше цього тижня ми оголосимо про додаткові санкції проти еліт і компаній, які намагаються ухилитися від російської військової машини або засипати її назад”.

До нового пакета військової допомоги Україні зі США увійдуть HIMARS, боєприпаси, протитанкові системи і радари на $500 млн, повідомляє Reuters.

Після Києва Байден вирушить до Польщі, щоб зустрітися з президентом Дудою і лідерами союзників на Східному фланзі.

Коментарі закриті.