Міськлікарня в Ізмаїлі оновлюється не тільки ззовні: відбувається омолодження кадрів, з’явилось багато нових медиків

0 коментарів 28296 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ізмаїльська міська лікарня перебуває у процесі масштабної трансформації – вона оновлюється як ззовні, так і зсередини. У медзакладі з’явилось багато нових молодих спеціалістів, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Як повідомив медичний директор Ізмаїльської ЦМЛ Ігор Скічко, міськлікарня  поповнилась двома новими травматологами, двома педіатри, чотирма хірургами (в тому числі – дитячим), трьома анестезіологами. Окрім цього, у відділенні гінекології зараз працює новий медик-інтерн.

“Нам вдалось заохотити, в основному, молодих випускників медичних вузів. В основному, їм у нас сподобалась атмосфера в колективі і умови праці – а це дуже важливо! Тому що, скажу вам чесно, – коли я сюди приїхав у 1991 році умови були не дуже… У нас з’явився дитячий хірург, якого в лікарні Ізмаїлу не було з 90-х років – фактично, дітей було заборонено оперувати в умовах нашої лікарні. Але, у екстремальних випадках, ми, звісно, спасали діток, коли по життєвим показникам прогнозували, що доїхати до обласної лікарні не було шансів…  Моє бачення майбутнього розвитку лікарні у тому, що молодим спеціалістам треба давати працювати, вчити їх, направляти – це наша заміна, наше майбутнє. І ми стараємось це робити”, – розповідає Ігор Скічко.

В той же час, лікарня укомплектована середнім медперсоналом. Вона плідно співпрацює з Ізмаїльським медучилищем. Варто зазначити, що багато нових молодих випускників після проходження практики працевлаштовуються саме у місцевих медзакладах.

Але дефіцит певних медичних кадрів в лікарні все ж таки залишається. Є необхідність в омолодженні кадрів у секторі сімейної медицини, а також в реабілітологах. А ще, потрібні дитячий психіатр, невропатолог, ЛОР, офтальмолог, ендокринолог – дефіцитні дитячі спеціальності зараз просто на ціну “золота”.

Лікарня і мерія міста готові запропонувати приїжджим спеціалістам службове житло і навить готові допомогти з ремонтом.

Начмед акцентував також увагу на гострій проблемі відсутності терапевтичного відділення у міській лікарні. І зазначив – у міста є конкретні плани і наробітки щодо його відкриття.  Зараз проводиться активна робота над проєктом створення цього нового відділення. Але для цього потрібна потужна підтримка на рівні облздраву та держави.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x