Кілія у подвійному траурі: стало відомо, коли відбудеться прощання з нацгвардійцем Олександром Козаком

0 коментарів 138078 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Завтра, 24 лютого, – трагічна дата для Кілії не тільки через роковини початку повномасштабної війни, а й через загибель одразу двох мешканців міста, які саме у цей день востаннє повернуться додому – на щиті. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.  


“БІ” вже повідомляла, що завтра, 24 лютого, в Кілію привезуть загиблого сапера Олексія Мозолєва – поховання відбудеться у той же день. Маршрут і розклад – за посиланням.

Загиблого нацгвардійця Олександра Козака також привезуть на малу батьківщину завтра, 24 лютого, рано вранці. Автівка рушила з Запоріжжя близько 18 години. Нажаль, точний час прибуття невідомий, тому рідні запрошують бажаючих провести Олександра в день поховання, яке заплановане на наступний день, 25 лютого.

Об 11 годині прощання відбудеться біля дому загиблого за адресою: вул.Мрії (колишня Тимошенко), 3. Звідти процесія рушить до Свято-Миколаївського храму, де о 12.00 почнеться служба. Маршрут: Вулиця Мрїї – вулиця Перемоги – вулиця Вилківська – вулиця Тургєнєва – вулиця Портова – Вулиця Миру – Вулиця Татарбунарська – вулиця Дунайська до Свято-Миколаївського храму.

Як розповіла “БІ” сестра загиблого Захисника Марина, Олександр був дуже відповідальною, доброю та позитивною людиною. Завжди допомагав старенькій мамі, сестрі та трьом своїм улюбленим племінникам. Навчався у Кілійській школі номер три, після – в Кілійському професійному ліцеї. Хотів вступити до Хмельницької військової академії, але не вийшло. Тоді пішов на строкову службу у прикордонні війська. Після армії деякий час працював на Кілійському судоремонтному заводі зварювальником, потім почав їздити на заробітки в різні країни Європи. Завжди був на гарному рахунку у роботодавців та користувався повагою колег. Напередодні початку війни приїхав у відпустку з Франції. А коли вторглася росія, не задумуючись пішов захищати свою Батьківщину добровольцем. Спочатку перебував в Одеській області, потім вслід за “за своїми хлопцями” – побратимами попросився на передову. Солдат служив помічником гранатометника 2-го взводу 1 роти оперативного призначення Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Нажаль, 8 лютого розбили позицію біля села Мала Токмачка Запорізьскої області, де він виконував бойове завдання, разом з колегами Олександр потрапив під артобстріл. Загинули усі хлопці. Про війну, за словами Марини, не розповідав – беріг своїх рідних від її жахів, зберігав військову таємницю до останнього.

Нажаль, повноцінну сім’ю створити не встиг. Тривалий час проживав у цивільному шлюбі з коханою дівчиною, з якою мав намір одружитися. Також в нього залишилися скорботні мама та сестра.

У п’ятницю та суботу на території усієї Кілійської громаді оголошено день жалоби за загиблими Олександром Козаком та Олексієм Мозолєвим.

Коментарі закриті.