Керівний склад митниці вже звільнено – що відомо на даний момент

0 коментарів 22518 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кабінет міністрів звільнив керівний склад митниці – виконувача обов’язків голови Держмитслужби Вячеслава Демченка та двох його заступників, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.


“Кабмін звільнив керівний склад митниці. Звільнені: в.о. Демченко та його зами – Щуцький та Черкаський”, – написав Гончаренко.

Також він зазначив, що новим в.о. голови митниці буде заступник нинішнього голови Сергій Звягінцев.

За словами глави фракції “Слуга народу” у ВР Давида Арахамії, щодо заступника голови Держмитслужби Руслана Черкасського розпочато дисциплінарне провадження, його відсторонено від виконання обов’язків.

Крім того, Кабмін звільнив Юрія Сотника – з посади першого заступника голови Держлісагентства та Андрія Лордкіпанідзе – з посади заступника голови Держпродспоживслужби.

“За рішенням Кабінету Міністрів було звільнено: Вячеслава Демченка – з посади т.в.о Голови Державної митної служби, Юрія Сотника – з посади першого заступника голови Держлісагентства, Олександра Щуцького – з посади першого заступника голови Держмитслужби, Андрія Лордкіпанідзе з посади заступника голови Держпродспоживслужби”, – написав депутат.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило на митниці злочини, що завдали державі збитків на майже 400 млн грн.

Загалом у 2022 році працівники ДБР розслідували 576 кримінальних проваджень щодо злочинів у митній сфері, за результатами чого було повідомлено про підозру 156 особам, а щодо 119 осіб до суду було направлено 110 обвинувальних актів, повідомляється на сайті ДБР.

Раніше стало відомо, що сьогодні СБУ провела обшуки у бізнесмена Ігоря Коломойського, екс-міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, забудовника Вадима Столара. Також стало відомо про вручення підозр причетним до корупційних закупівель їжі для ЗСУ топ-чиновників Міноборони.

Напередодні президент Володимир Зеленський анонсував “кадрові рішення”. За його словами, “тим у системі, хто не відповідає принциповим вимогам держави й суспільства, не варто засиджуватись у кріслах”.

Минулого тижня під хвилю звільнень потрапили п’ять голів ОДА. Голову Київської ОВА Олексія Кулебу Зеленський призначив заступником голови ОП, натомість Кирила Тимошенка з цієї посади звільнив.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x