Ігор Клименко – новий очільник МВС. Що відомо про головного поліцейського країни та як він сприйняв своє призначення

0 коментарів 31590 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 7 лютого, парламент України призначив голову Нацполіції Ігоря Клименка очільником Міністерства внутрішніх справ. «За» проголосував 321 народний депутат. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Департамент комунікації МВС України.


Під час свого виступу у Верховній Раді Ігор Клименко зазначив, що очолити Міністерство внутрішніх справ – це честь та водночас особиста відповідальність за утримання стабільності та керованості системи у цей складний для всієї країни період.

«Те, що система МВС, як хребет безпеки, вистояла у перші дні та місяці повномасштабного вторгнення та в подальшому лише зміцнювалася, а рівень довіри до неї за цей час безпрецедентно виріс – це беззаперечна заслуга Міністра Дениса Монастирського та членів його команди. І ціною щоденних зусиль та, на жаль, незворотних втрат ми продовжуємо забезпечувати правопорядок у державі та безпеку громадян», – сказав Ігор Клименко.

Він наголосив, що від початку повномасштабного воєнного вторгнення сфера відповідальності системи МВС значно розширилася, збільшилась кількість завдань та функції: безпосередня участь у бойових діях, документування воєнних злочинів, ліквідація наслідків ворожих обстрілів, масштабне гуманітарне розмінування, забезпечення публічного порядку в умовах воєнного стану та комендантської години, служба на блокпостах, евакуація населення тощо.

«Незважаючи на значне навантаження, складний воєнний стан у державі та непросту соціально-економічну ситуацію, загальна криміногенна обстановка перебуває під повним контролем. Акумульовані всі наявні сили та засоби, щоб громадяни почували себе в максимально можливій у нинішніх умовах безпеці», – додав Ігор Клименко.

Окрім того, він нагадав, що МВС почало формування штурмових бригад «Гвардія наступу», а у найближчій перспективі також розробка Стратегії громадської безпеки та цивільного захисту з урахуванням викликів воєнного стану.

«Завдань насправді багато. І кожне з цих завдань – надважливе для безпеки як окремого громадянина, так і держави загалом. Всі об’єднані головним завданням, яке стоїть нині перед кожним українцем – нашою якнайшвидшою Перемогою», – додав Ігор Клименко.

Нагадаємо, колишній очільник МВС Денис Монастирський разом заступниками і колегами загинув в авіатрощі у Броварах під час вильоту до гарячих точок 18 січня. У той же день Уряд поклав тимчасове виконання його обов’язків на голову Нацполіції Ігоря Клименка. До трагедії він понад два роки — з вересня 2019-го — керував Національною поліцією України, замінивши на цій посаді Сергія Князева.

Ігор Клименко - новий очільник МВС. Що відомо про головного поліцейського країни та як він сприйняв своє призначенняІгор Клименко – досьє

Ігор Клименко народився 25 жовтня 1972 року у Києві. У 1994 році закінчив Харківський військовий університет, після чого до 1997 проходив військову службу у ракетній військовій частині.

Також заочно закінчив Одеський державний університет, отримавши спеціальність психолога, згодом захистив ступінь доктора психологічних наук (2019, юридична психологія). Крім того, у 2014 році закінчив магістратуру Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за спеціальністю Правознавство.

З 1998 року служить в органах внутрішніх справ. Службу розпочав на посаді психолога Центру практичної психології Управління МВС у Харківській області.

Брав участь у миротворчій операції на території колишньої Югославії в Косово.

Має звання генерала поліції третього рангу, нагороджений медаллю Захиснику Вітчизни.

Після Революції гідності Клименко брав безпосередню участь в Антитерористичній операції на Донбасі і вже в 2014 році був призначений на посаду заступника начальника Департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України. У 2015−2017 роках очолював цей департамент.

З жовтня 2017 перебував на посаді заступника Голови Національної поліції України — начальника Департаменту кадрового забезпечення, а з березня 2018 року став заступником голови Національної поліції України.

За роки своєї кар’єри в МВС Клименко був одним з координаторів процесу реформування Нацполіції. З початком повномасштабного вторгнення поліція під його керівництвом взяла на себе також роботу фіксації воєнних злочинів, які здійснює Росія проти цивільного населення України: від ідентифікації тіл закатованих українців до виявлення наслідків обстрілів міст.

Загибель Дениса Монастирського у катастрофі в Броварах Ігор Клименко назвав «колосальною втратою для рідних, близьких, колег, системи МВС та всієї країни».

Він пообіцяв, що слідство дасть відповіді на всі запитання щодо трагедії і наголосив, що для цього потрібен час.

«Незважаючи на внутрішнє спустошення, яке ми всі відчуваємо, команда керівництва МВС впевнено та стабільно працює. Наш обов’язок: виконати всі заплановані міністром Монастирським завдання. І головне: захистити людей та Україну. МВС працює. Ситуація під контролем», — запевнив Клименко на тлі його призначення в.о. міністра замість загиблого Монастирського.

2 лютого Клименко повідомив, що МВС почало формувати штурмові бригади Гвардія наступу для звільнення захоплених українських територій та посилення Сил оборони.

За його словами, перша мета підрозділів — звільнити українські території та вийти на міжнародно визнані кордони України. «Рішення створити штурмові бригади ухвалили наші працівники, які мають удосталь люті, щоб бити ворога. Багато наших військовослужбовців, які захищали і захищають нашу країну, вийшли з ініціативою набрати людей у такі підрозділи. Тому було ухвалено рішення, що всіх, хто хоче, хто є патріотом, втратив дім або рідних через війну, об’єднати в такі бригади», — пояснив Клименко.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x