В Ізмаїльському прикордонному загоні тепер служить колишній водій маршрутки, який з кулемета збив дрони-камікадзе під Києвом

0 коментарів 32211 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Повномасштабна війна в Україні змінила багато життів. Хтось мусив змінити місце мешкання, а хтось – справу свого життя. Ось як, наприклад, новий колега ізмаїльських прикордонників, який працював водієм маршрутки та навіть не уявляв, що буде пов’язаний з військовою справою. Однак, як виявилось, це у чоловіка у крові. Він не лише вдало обороняв кордони Батьківщини від ворога та виганяв окупантів з країни, а ще й блискуче збив два ворожих дрона-камікадзе з кулемета. Історію чоловіка розповіли у Ізмаїльському прикордонному загоні, передає “Бессарабія INFORM”.


Колеги кажуть, два роки тому Микола працював водієм маршрутки, сьогодні в його біографії бої під Гостомелем, Бучею, Ірпенем та Старими Петрівцями.

Війну прикордонник зустрів в одному з навчальних закладів Держприкордонслужби, де вдосконалював свої навички. Захисники одразу зайняли позиції для оборони. Згодом Микола увійшов до складу зведеної прикордонної застави для оборони Київщини.

В Гостомелі він збив зі свого РПК два дрони-камікадзе, його побратими – ще два та танк. Після важких боїв їх перекинули до Старих Петрівців, де приліт реактивних снарядів від ворожого «Граду» розбив автобус та бліндаж прикордонників. В Ірпені, під час зачистки складських приміщень, прикордонники ліквідували двох окупантів, а в аеропорту Гостомеля ще сімох. У Бучі Микола разом з побратимами знищили трьох окупантів, одного взяли у полон.

Після успішного виконання завдань на Київщини воїна направили проходити службу в Ізмаїльський прикордонний загін. За відданість та відвагу Миколу нагороджено відомчою відзнакою «За мужність в охороні державного кордону».

«Я намагався не тільки бити ворога, а й вижити. Також для мене важливим було надавати допомогу побратимам й триматися разом. Чи став би я ще на захист країни? Так! Без жодних вагань і жалю до будь якого ворога», – поділився своїми роздумами Микола.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x