Голова Арцизької громади пояснив, чому тільки працюючі батьки можуть віддавати дітей до садочка, та відповів на інші освітні питання

0 коментарів 21627 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Голова Арцизької громади Сергій Парпуланський на своїй сторінці у Facebook відповів на питання, які турбують батьків школярів та дошкільнят. Серед іншого, розповів про те, чому лише батьки, які працюють офіційно, мають змогу віддати дитину у садочок в умовах обмеженої кількості місць, а також про плани щодо облаштування укриттів у зачинених закладах освіти. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Мер поділив свої коментарі на підпункти. Цитуємо.

1. За останні півроку ми виконали максимально можливий пласт роботи в умовах дефіциту бюджетних коштів, аби наші діти мали змогу отримувати якісну освіту та навчатися в безпечних умовах.
Ми облаштували 22 укриття в закладах освіти: десь з нуля, десь своїми силами, десь за рахунок допомоги батьків. І наші діти змогли поступово повернутися до звичної форми навчання.
Громад, в яких всі діти мають змогу ходити до школи, зовсім не багато.

2. Щодо роботи дитячих садків.
Враховуючи відсутність великих підвальних приміщень для облаштування сховищ в садочках м. Арциз, відкрито лише по 2-і чергові групи в 4-му та 5-му садочках. Тому прийнято рішення, що відвідувати чергові групи можуть діти, обидва батьки яких нададуть довідки, що вони працюють і їм необхідно бути присутніми на робочих місцях.

3. Щодо працюючих неофіційно.
Садочки, як і іншу соціальну інфраструктуру, утримують платники податків. Тому логічно, що саме вони повинні мати пріоритет.
Якщо ви працюєте, але офіційно не оформлені або ваш роботодавець не виявляє бажання оформити вас офіційно, зверніться до відділу економіки та інвестицій Арцизької міської ради. Ми допоможемо у вирішенні цього питання.

4. В садочку №1 “Зірочка” господарським способом буде реконструйоване підвальне приміщення. Для цього вже виділені необхідні кошти з місцевого бюджету.

5. Ситуація з організації укриття в садочку №7 “Вербиченька” найскладніша. Як батько дитини, яка ходить в цей садочок і мала йти до старшої групи, дуже розумію всіх батьків. Але ми шукаємо шляхи для вирішення цієї проблеми. На останній сесії було виділено кошти на розробку проєкту та експертизи для будівництва укриття на території садка.

6. Щодо відключення світла у Арцизькому опорному закладі №1:
Арцизька школа №1 не є об’єктом критичної інфраструктури і підключити її до такої лінії неможливо.
Ще раз наголошую, Арцизька міська рада не має повноваженнь щодо розподілу електроенергії”, – розгорнуто прокоментував Парпуланський.

Також він зазначив, що відкритий до діалогу.

“Я як голова громади завжди відкритий до діалогу та намагаюсь завжди відповідати на питання громадян як онлайн, так і на робочому місці. Будь ласка, якщо маєте якесь питання і хочете залучити до обговорення, відмічайте мене у таких дописах“, – звернувся очільник ТГ.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x