Дві громади Білгород-Дністровського району та сам Акерман стали фіналістами конкурсу проектів з енергоефективності

0 коментарів 21762 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Місто Акерман та дві громади Білгород-Дністровського району увійшли у п’ятірку команд, які в Одеській області представили найкращі проекти енергоефективності на конкурсі Асоціації регіонального розвитку України. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на прес-службу агенції. 


Робота Асоціації направлена на те, аби зробити країну більш енергоефективною, що мало великий сенс і до початку війни, але зараз ця проблема постала ще гостріше.

Ще з минулого літа агенція активно займається розвитком проєктів з енергоефективності. Це стосується як проєктів, які Агенція представляє для залучення додаткового фінансування, так і популяризації енергоефективних заходів серед територіальних громад регіону.

З листопада 2022 року Агенція разом з партнерами ГО «Добропільський центр молоді ДОБРО» та ГО «Екоклуб», в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється за підтримки Міжнародний фонд “Відродження” за фінансової підтримки Швеції, реалізує проєкт з енергоефективності.

В межах проєкту, громади Одеської області мали змогу пройти курс освітніх онлайн-тренінгів з впровадження енергоефективних заходів на місцях. Представники місцевого самоврядування представили власні проєкти з енергоефективності, які планують реалізувати у свої громадах.

Експертами на конкурсній основі було обрано громади, які після особистих консультацій з експертами розроблять технічне завдання власного проєкту та представлять його перед донорами на краудфандингових платформах.

  • Серед фіналістів представлені п’ять громад Одеської області:
    Шабівська сільська рада об’єднана територіальна громада
  • Білгород-Дністровська міська рада
  • Чорноморська міська рада
  • Подільська міська громада
  • Арцизька міська територіальна громада

Фіналісти зустрілись у стінах Агенції для детального обговорення подальших планів та можливостей співпраці з Агенцією. А також усі учасники отримають сертифікати участі в онлайн-навчанні.
За інформацією Агенції регіонального розвитку Одеської області.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x