Депутати негазифікованої Кілійської громади звернуться до Кабміну та НЕК з вимогою збільшити ліміт електроенергії

0 коментарів 19953 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На найближчій сесії Кілійської міської ради, яка запланована на наступний тиждень, депутати звернуться до Кабінету Міністрів України, НЕК «Укренерго», Одеської обласної військової адміністрації щодо збільшення лімітів споживання електроенергії для Кілійської міської територіальної громади Ізмаїльського району Одеської області через те, що місто не є газифікованим, тож більшість мешканців опалюють своє житло за допомогою електроенергії, не маючи альтернативи. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


Тривалі та часты вимкнення світла провокують критично низькі температури у кімнтах, через що мерзнуть діти та дорослі. Це провокує зростання захворюваності на ОРВІ.

Окрім цього, як зазначається у зверненні, значну частку ліміту, який відведений кілійцям, забирають на себе чотири зернових термінали, які згідно з чинним законодавством відносятся до критичної інфраструктури.

Повний текст звернення:

«У місті Кілія Одеської області до 2005 року існувало централізоване опалення багатоквартирних будинків, шкіл, дитячих садків, закладів охорони здоров’я, які опалювались з кількох котелень мазутом, що вело до значних бюджетних витрат на закупівлю, транспортування та зберігання тисяч тон мазуту.

У 2006 році Одеською обласною державною адміністрацією було прийнято рішення про впровадження пілотного проєкту з переведення житлових будинків та об’єктів соцкультпобуту на індивідуальне електроопалення. Було розроблено проєкт і 85 багатоповерхових будинків протягом 2006-2008 року було переобладнано на індивідуальне електроопалення з заміною внутрішньо- будинкових та зовнішніх електромереж та силових трансформаторів. На проведення робіт були використані значні бюджетні кошти.

З 2008 року для багатьох тисяч мешканців багатоповерхових будинків м. Кілія індивідуальне електроопалення стало єдиним джерелом тепла в їхніх квартирах.

Але у зв’язку з агресією Росії проти України та руйнуванням значної кількості об’єктів енергетики постачання електроенергії у всі куточки України було значно обмежено. В місті Кілія відсутнє централізоване опалення і газопостачання, так як у нас ніколи не було природного газу. Це все ставить на поріг виживання значну кількість людей, особливо похилого віку і дітей.

Також у зв’язку з блокадою значної частини морських портів України велика частка зернової продукції йде на експорт через річкові порти на р. Дунай.

В місті Кілія здійснюють перевалку зерна на морський транспорт 4 зернових термінали, які працюють цілодобово і які використовують значну частку встановлених лімітів споживання електроенергії.

Враховуючи соціальну значимість порушеного питання, просимо Вас збільшити для Кілійської міської територіальної громади Ізмаїльського району Одеської області ліміти споживання електроенергії з урахуванням відсутності інших джерел опалення та забезпечення роботи зернових терміналів з виконання експортних зобов’язань держави», – вказано у зверненні.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x