Дефіцит електроенергії в Україні значно зменшився, але до норми ще далеко

0 коментарів 23031 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ліміти споживання, які доведені до всіх обленерго, збільшені у зв’язку зі скороченням дефіциту. Кожен обленерго складає графіки відключень самостійно відповідно до лімітів, їх перевищення поки ніде не фіксується. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на НЕК “Укренерго”. 


“Споживання електроенергії дещо зменшилося порівняно з початком тижня. Відповідно зменшився і дефіцит в енергосистемі, хоча він все ще залишається суттєвим. Генеруючих потужностей в системі достатньо, щоб покрити близько 80% від потреб споживачів”, – йдеться в повідомленні.

Також енергетики нагадали, що є причиною вимкнень світла, які приносять багато незручностей українцям.

“Причина дефіциту – російські масовані ракетні атаки, в результаті яких пошкодження отримали і електростанції, і високовольтна мережа. До того ж в аварійний ремонт виведено два блоки на електростанціях. Втрата генерації була компенсована виходом з аварійного ремонту і включенням в роботу одного з блоків електростанції і збільшенням виробництва електроенергії гідроелектростанціями”, – заявили в енергокомпанії.

Також в “Укренерго” додали, що на двох підстанціях у Східному та Центральному регіонах країни завершено ремонт трансформаторного обладнання, яке було пошкоджено ракетними атаками росіян восени минулого року.

“Йде підготовка до включення в роботу. Це дозволить вивести в роботу блоки на електростанціях”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, перша серйозна ракетна атака на об’єкти критичної інфраструктури України була 10 жовтня 2022 року. Відтоді по всій країні почалося аварійне вимкнення електропостачання. З того часу ворог не припиняє ракетні удари по енергосистемі України.

Разом з тим, більше 10 ГВт основних встановлених потужностей поки недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС.

Крім АЕС, інші електростанції – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання в пікові ранкові та вечірні години, коли існує найбільший дефіцит.

За словами виконавчого директора ДТЕК Дмитра Сахарука, за відсутності нових обстрілів до кінця лютого вдасться скоротити дефіцит удвічі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x