Золото – у одесита, срібло – у уродженця Бессарабії: одеські борці греко-римського стилю завоювали дві медалі на міжнародному турнірі

0 коментарів 15660 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наші Одеські борці греко-римського стилю завоювали дві медалі на міжнародному турнірі «Гран-прі Анрі Даглена», який проходив у Ніцці (Франція) 22 січня.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на відділення Національного олімпійського комітету України в Одеській області.

25-річний одесит Владлен Козлюк, який в минулому році завоював бронзу чемпіонату Європи, став переможцем в категорії «до 97 кг», а 26-річний В’ячеслав Байрактар (уродженець колишнього Кілійського району) завоював срібло в категорії «до 55 кг».

У фіналі Владлен Козлюк достроково переміг чинного чемпіона Європи серед молоді Гіоргі Кацанашвілі. За 1.28 до фінального свистка одесит поклав суперника на лопатки і, таким чином, суддя зафіксував перемогу на туше. До цього моменти Владлен вів у рахунку 5:1, зробивши два «перекати» в першому періоді.

В чвертьфіналі одеський «класик» достроково переміг француза Луїса Самена (9:1), а у півфіналі взяв верх над литовцем Віліусом Лаурінайтісом (5:3). Після першого період він вів 5:0, а в подальшому успішно відбив всі намагання суперника перемогти.

Цікаво, що на п’єдестал піднялися ще два українці: Євген Савєта з Полтави і Сергій Омелін з Дніпра стали бронзовими призерами.

Доля медалей в категорії «до 55 кг» визначалася за підсумками турніру в одне коло між чотирма спортсменами. В перші сутичці В’ячеслав Байрактар поступився своєму співвітчизнику Корюну Саградяну (1:5), але потім взяв верх над молодим французом Іліаном Айнауї (8:1), а потім над грузинським борцем Акакі Осіашвілі, який до цього мав вже дві перемоги. Причому одесит поступався після першого періоду 1:7, але за рахунок непоступливого характеру і в гарному сенсі настирливісті, крок за кроком переламав хід сутички – 6 балів він набрав за те, що 6 разів виштовхував його за межі килима, а ще чотири бали йому приніс прийом зворотній пояс.

У підсумку три борця – два українці і грузин – мали в активі по 2 перемоги за підсумками турніру. За додатковими показниками срібним призером став В’ячеслав Байрактар, а Корюн Саградян завоював бронзу.

Всього на «Гран-прі Анрі Даглена-2023» збірна України завоювала 15 медалей (4 золоті, 6 срібних, 5 бронзових). Серед переможців і олімпійський чемпіон Жан Беленюк, який продовжує спортивну кар’єру. Відзначимо, що цей турнір був одним з відбіркових до чемпіонату Європи, який відбудеться в Загребі 17-23 квітня.

Золото - у одесита, срібло - у уродженця Бессарабії: одеські борці греко-римського стилю завоювали дві медалі на міжнародному турнірі
Владлен Козлюк

Золото - у одесита, срібло - у уродженця Бессарабії: одеські борці греко-римського стилю завоювали дві медалі на міжнародному турнірі

Золото - у одесита, срібло - у уродженця Бессарабії: одеські борці греко-римського стилю завоювали дві медалі на міжнародному турнірі
В’ячеслав Байрактар
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x