В Кілії планують створити організацію водокористувачів – що це означає для сільського господарства

0 коментарів 32076 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Кілії пройшло обговорення питання створення сільгосппідприємцями організації водокористувачів (ОВК) на території Кілійської міської територіальної громади. Про результати повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Зазначимо, у лютому 2022 року був прийнятий Закон України про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель. Він визначає правовий статус організацій водокористувачів, порядок їх створення, діяльності та припинення, порядок та умови набуття ними прав на об’єкти інженерної інфраструктури міжгосподарських та внутрішньогосподарських меліоративних систем, особливості експлуатації меліоративних мереж організацій водокористувачів, права та обов’язки членів організацій водокористувачів.

З цього приводу днями на рівні Кілійського міського голови Вячеслава Чернявського за участю першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Наталі Хлопіної, начальника відділу правового забезпечення апарату виконавчого комітету Кілійської міської ради Надії Титаренко та начальника відділу з питань земельних відносин, екології та природних ресурсів виконавчого комітету Кілійської міської ради Ольги Гаврилюк, відбулась зустріч з сільгосппідприємцями щодо інформування та ініціювання створення сільгосппідприємцями організації водокористувачів (ОВК) на території Кілійської міської територіальної громади.

Як прокоментував “БІ” Вячеслав Чернявський , на балансі громади є меліоративні системи. Держава прийнятим Законом пропонує сільгоспвиробникам створити ОВК (організації водокористувачів), які зможуть створити такі організації і бути власниками цих систем. Разом з цим, ОВК мають обслуговувати і підтримувати функціонування меліоративних систем на території громади.

«Є прийнятий Закон, я як голова громади ініціював зустріч із нашими сільгоспвиробниками і в межах компетенції міської ради ми обговорили всі питання, які виникали у фермерів. Скажу, що створення ОВК – це велика, клопітка робота і велика відповідальність, але, разом з тим, це дає змогу нашим сільгоспвиробникам бути незалежними. Саме вони і будуть вирішувати всі питання щодо створення ОВК.

Щодо меліоративних систем, то в нашій громаді функціонують дві державні системи, і всі вони розташовані на території Кілії.

За результатами спільного засідання із сільгоспвиробниками нам відомо, що група фермерів планують створити ОВК, але звісно ж, що остаточне рішення за ними», – розповів голова Кілійської ТГ.

В Кілії планують створити організацію водокористувачів - що це означає для сільського господарства

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x