Справжні забрали – купив нові: мешканець Ізмаїла понесе кримінальну відповідальність за використання підроблених водійських прав

0 коментарів 23220 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


35-річного жителя Ізмаїла двічі притягували до адміністративної відповідальності за нетверезе водіння. Рішенням суду правопорушника позбавили права керувати транспортними засобами, а він купив в Інтернеті права, сподіваючись обійти покарання. Правоохоронці викрили підприємливого чоловіка за кермом легкового автомобіля «ВАЗ» під час перевірки на блокпосту в передмісті Болграда.


Як повідомили у Болградському відділі поліції, водій надав охоронцям порядку водійське посвідчення, але вони одразу ж встановили: документ має ознаки підробки і не значиться в жодному реєстрі.

Посвідчення водія у чоловіка вилучили і направили на експертне дослідження. Згідно з висновком експерта, воно не відповідає встановленому зразку аналогічного бланку оригінального документа, що перебуває в офіційному обігу на території України.

В ході слідства фігурант зізнався, що надав свої анкетні дані й заплатив трохи більше 7000 гривень особі, яку знайшов у інтернеті, щоб йому виготовили водійське посвідчення. У такий спосіб він хотів обійти постанову суду про позбавлення права керування транспортними засобами через нетверезе водіння.

Правопорушнику висунули обвинувачення в пособництві, тобто в наданні засобів вчинення кримінального правопорушення іншими співучасниками, підроблення офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, що має право видавати та посвідчувати такі документи, і який надає права та звільняє від обов`язків, з метою використання його підроблювачем та іншою особою (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України), а також у використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 ККУ).

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду.

Тепер обвинуваченому, згідно з чинним законодавством, загрожує вже кримінальне покарання у вигляді штрафу до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 гривень) або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x