Серед “пропагандистів смерті” – двоє одеситів: більше сотні публічних осіб-росіян отримали жорсткі санкції від Зеленського

0 коментарів 28944 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент України Володимир Зеленський увів санкції проти 119 російських публічних осіб, серед яких низка знаменитостей та троє громадян України. Серед так званих «пропагандистів смерті», які прямо чи опосередковано закликають воювати, – двоє одеситів – Лариса Доліна та відомий реп-співак Джиган.


Відповідний указ №4/2023 оприлюднений на сайті Глави держави. Контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно з рішенням, РНБО вирішила підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Окрім того, застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до фізичних осіб згідно з додатком.

Загалом санкції введено проти 119 осіб. Так, до списку потрапили російська співачка Ірина Аллегрова, громадянка України, телеведуча та режисер Жанна Бадоєва, співак Дмитро Білан, телеведуча Дана Борисова, співак Олександр Буйнов, співачка Лариса Доліна, актор Дмитро Дюжев, співачка Вікторія Дайнеко, актор Дмитро Харатьян, співаки Філіп Кіркоров та Сергій Лазарєв, гуморист Євгеній Петросян, телеведучий Леонід Якубович та інші. Під санкціями також опинився ексгравець збірної України, футболіст Анатолій Тимощук та реп-виконавець, уродженець Одеси Джиган (справжнє ім’я Денис Устименко-Вайнштейн).

Причина запровадження санкцій проти 119 російських артистів – їхні прямі чи опосередковані заклики до злочинів в Україні. Про це написав у Твіттері радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

“119 російських «пропагандистів смерті» у великому списку санкцій… Причина? Прямі чи опосередковані заклики вбивати, захоплювати, красти в Україні…” – написав Подоляк у соцмережі.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x