Посівні площі в Україні зменшилися на 25% – через бойові дії та тимчасову окупацію територій

0 коментарів 16281 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Через воєнне вторгнення рф посівні площі в Україні зменшилися на 25%. 


Про це розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький на розширеному засіданні Антикризового штабу Правління УСПП (Українська спілка промисловців та підприємців), під час якого обговорювався стан підготовки до весняних польових робіт, ризики для експорту та переробки агропродукції у 2023 році.

«Якщо ми говоримо про посівну кампанію, то наразі не можемо використовувати приблизно 25% площ через ведення бойових дій або тимчасову окупацію територій. Після деокупації знадобиться багато часу на розмінування та очищення територій. Те, що залишає окупант, потребує як мінімум кількох місяців, а то й до року часу для повернення до виробництва. Ще частину площ не вдалося засіяти через несприятливі погодні умови. Тож, весною потрібно покрити дефіцит не посіяних озимих», – зазначив Тарас Висоцький.

За попередніми даними структурних підрозділів обласних державних адміністрацій, станом на 30 грудня, очікувана посівна площа всіх категорій господарств на підконтрольній території України під урожай 2023 року має скласти 21,8 млн га, що на 6,8 млн га менше від показника 2021 року (28,6 млн га).

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x