Перевірили та виписали повістку: в Одесі військові відреагували на скандальне відео, де застосовують силу при затримці ухилянта

0 коментарів 37638 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одесі військові прокоментували скандальне відео, яке поширилося у соцмережі. На ньому представники РТЦК застосували силу, коли затримали ухилянта в Банному провулку. Таку поведінку військових назвали емоційною, але зазначили, що винні мають за це відповісти в рамках службової перевірки. Хуліган отримав повістку. Про це повідомив Одеський обласний центр комплектування та соцпідтримки.


Як виявилося, в рамках загальної мобілізації до одного з громадян звернулися представники РТЦК та СП щодо виконання ним мобілізаційного обов’язку. Громадянин почав ображати військових нецензурною лайкою, а також знімав їх на відео.

“Працівники РТЦК та СП повелися емоційно і, застосувавши силу, доставили ухилянта до службового приміщення для з’ясування обставин”, – пояснили в центрі комплектування.

Як зазначив спікер Одеської ОВА Сергій Бартчук, на спокійні прохання та попередження про неприпустимість таких дій, громадянин не згодився.

“Оскільки громадянин, в порушення чинного законодавства, досі не виконав своє зобов’язання щодо прибуття до РТЦК та СП з початку загальної мобілізації”, – додав Братчук.

Саме тому у РТЦК було перевірено його дані і виписано повістку.

“До військовозобов’язаних громадян звертаємося ще раз! Відповідно до Указу Президента України №69/2022 “Про загальну мобілізацію”, в державі проводяться спеціальні заходи, зокрема, призов військовозобов’язаних на службу. Оскільки загальна мобілізація триває в Україні з лютого 2022 року, суттєвих змін у 2023 році немає. Військовозобовʼязаним чоловікам продовжать надходити повістки. Після цього чоловік має з’явитися за викликом у ТЦК та СП і стати на облік. Це означатиме облік і розуміння резерву державою, підготовку та навчання мобілізаційного ресурсу, єдине усвідомлення всіма загальної мети. Тих, хто досі не з’явився, доводиться збирати шляхом патрулювання. Не наражайте себе на неприємності. Виконайте свій конституційний обов’язок. Долучайтесь до здобуття Перемоги. Будьте свідомими і відповідальними! Разом здобудемо і захистимо незалежність нашої країни! Все буде Україна!”, – нагадали у Одеському обласному центрі комплектування та соцпідтримки.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x