МОЗ відповів, чи було в Україні виявлено новий штам COVID “Кракен”

0 коментарів 21384 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Новий штам коронавірусу XBB.1.5 продовжує активно поширюватись світом. Водночас в Україні наразі не було зафіксовано жодного випадку зараження. Про це йдеться на Facebook-сторінці Міністерства охорони здоров’я.


Згідно з даними ВООЗ, новий штам вже виявили у 29 країнах світу.

“Станом на початок січня нового штаму ХВВ.1.5 в Україні не виявлено, а ситуація з перебігом коронавірусу контрольована. Центр громадського здоровʼя на постійній основі здійснює молекулярний епідеміологічний нагляд за SARS-CoV2, з початку такого нагляду вже було зроблено 928 секвенувань”, – пише пресслужба.

Зазначається, як й раніше, головним засобом вберегти себе від важкого перебігу захворювання, є вакцинація. В МОЗ закликають зробити необхідне щеплення проти захворювання.

“Зараз в Україні є близько восьми мільйонів доз вакцини трьох типів: однодозова Johnson & Johnson, дводозові Pfizer (дитяча та доросла форми) і CoronaVac”, – заявив заступник голови МОЗ Ігор Кузін.

Курс вакцинації включає одну дозу Johnson & Johnson, або ж дві дози іншої вакцини. Аби продовжити захист, необхідно робити бустерну вакцину:

  • першу – через 5 місяців;
  • другу – через 4 місяці.

“З початку кампанії з вакцинації 15,4 мільйона українців отримали дві дози вакцини проти COVID-19. Близько 12,4 мільйона не отримали першого бустера, тобто не мають повноцінного захисту”, – додає МОЗ.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x