Мінімум – 4 євро: заїжджаючи на територію Молдови на авто, українці знову повинні сплачувати збір

0 коментарів 27027 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Дорожний збір при в’їзді у Молдову знову мають сплачувати українці. З 10 січня 2023 такі правила діють для усіх іноземних громадян, які подорожують до країни власним автоПро це повідомило Консульство України в місті Бельці (Республіка Молдова).


До недавнього часу українці нічого не платили при користуванні автодорогами країни-сусідки. На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, 27 лютого 2022 року розпорядженням Комісії з надзвичайних ситуацій Республіки Молдова №3 громадяни, які в’їжджали на територію Молдови з України, були виключені зі складу суб’єктів справляння збору за користування дорогами на період дії надзвичайного стану.

22 грудня 2022 року Комісією було прийнято розпорядження №55, яким пункт 25 розпорядження №3 було визнано таким, що втрачає чинність з 10 січня 2023 року.

Отже, починаючи з 10 січня 2023 року усі фізичні особи, в тому числі громадяни України, які в’їжджають на територію Республіки Молдова або перетинають її транзитом, на транспортних засобах, не зареєстрованих в Молдові, зобов’язані сплачувати дорожній збір на загальних підставах.

Повноваження щодо перевірки наявності підтверджуючого документа про сплату податку (віньєтки) покладені на співробітників Прикордонної поліції та  співробітників Дорожньої поліції Республіки Молдова. За відсутність віньєтки власника транспортного засобу може бути притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу.

Оформити віньєтку можна онлайн на веб-сайті Державної адміністрації автомобільних доріг Республіки Молдова.

Розцінки на віньєтку для легкового автомобіля наступні: 7 днів – 4 євро, 15 днів – 8 євро, 30 днів – 16 євро, 90 днів – 45 євро, 180 днів – 85 євро, понад 180 днів – 180 євро.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x