Як правильно доглядати за волоссям взимку

0 коментарів 3510 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Волосся потребує правильного догляду взимку не менше за шкіру. Температурні перепади, неправильне миття та харчування можуть сильно йому нашкодити. Нижче розповімо, яких заходів можна вжити в домашніх умовах, щоби навіть у сувору зиму ваше волосся мало привабливий вигляд. 


Правильне миття

Тут треба дотримуватися кількох основних правил.

  • Насамперед мийте волосся виключно теплою, а не гарячою водою. Температура вище +38° – це свідомо інтенсивна робота сальних залоз шкіри голови. У результаті навіть після укладання воно швидше жирнітиме.
  • Використовуйте шампунь і кондиціонер одного бренду й лінійки, що відповідають типу волосся. За необхідності раз або два на тиждень застосовуйте маску цієї ж серії. Продукти однієї лінійки взаємно доповнюють один одного в догляді за волоссям і забезпечують найкращий результат.
  • Відразу після миття голови не поспішайте розчісуватися. Дайте волоссю трохи підсохнути. Потім використовуйте гребінець із рідкими дерев’яними зубцями – так волосся менш травмується.

Важливо: не лягайте спати з мокрою головою. Вологість і тепло – чудове середовище для розмноження бактерій. Це може спричинити свербіж шкіри голови.

Є кілька рекомендацій щодо використання термоприладів. Якщо хочете зробити укладку, краще купити фен або випрямляч із функцією іонізації. Такий побутовий прилад усуває статику з волосся, закриває лусочки, що розшарувалися. У результаті волосся набуває красивого блиску, стає м’яким і шовковистим.

Носіть шапку

Головний убір захищає волосся і шкіру на голові від перепадів температур. Річ у тім, що на холоді або в мороз судини шкіри інтенсивно стискаються, що змушує організм виділяти більше шкірного жиру для захисту від переохолодження. У результаті підшкірна клітковина збільшується в об’ємах і гальмує процес мікроциркуляції. Від цього волосяні цибулини не отримують достатнього живлення, відмирають. У підсумку може початися інтенсивне випадіння волосся.

Правильне харчування

Щоби дати волоссю необхідну кількість вітамінів і мікроелементів, додавайте в раціон більше корисних жирів: морської риби, авокадо, лляної або кунжутної олії, горіхів. Омега-3 ненасичені жирні кислоти благотворно впливають на стан не тільки волосся, а й шкіри, нігтів. Вживайте достатню кількість овочів і зелені. За можливості пропийте курс вітамінів для волосся.

Додатковий догляд

Є ще кілька порад, які допоможуть зберегти красу волосся.

  • Під час використання гарячих стайлінгових приладів наносьте термозахисні незмивні засоби. Вони запобігають зневодненню.
  • Під час сушіння феном використовуйте середній температурний режим, якщо це можливо.
  • Раз на місяць відвідуйте перукаря, щоби освіжити стрижку і прибрати посічені кінчики.

Будь-які маніпуляції – фарбування, мелірування, тонування краще довірити професіоналу, щоби отримати очікуваний результат. Крім того, майстер може розповісти про догляд за волоссям залежно від його типу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x