Будівництво нової амбулаторії у Болграді: проект майже готовий, найближчим часом мають приступити до вирівнювання ділянки та закладання фундаменту

0 коментарів 26487 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Болградській міській раді обговорили перший етап реалізації будівництва нової амбулаторії на території громади. Ділянка, де має з’явитись новий медичний заклад, розташована неподалік недобудованого пологового будинку в Болграді.


Як повідомлялось раніше, у грудні минулого року в Болградській міській раді відбулося підписання тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з будівництва амбулаторії на території Болградської громади, сторонами якого виступили Болградський міський голова Сергій Димитрієв, представники турецького Міжнародного фонду допомоги та розвитку Блакитного місяця організації та засновник громадської організації «Буджак рєліф» Артем Булгару.

Як повідомили у мерії Болграду, вже цього тижня партнери проекту прибули, щоби обговорити перший етап реалізації будівництва нової медустанови на території Болграду.

«Ми зацікавлені в тому, щоб якнайшвидше приступити до здійснення практичної частини нашого Меморандуму», – зазначив Артем Булгару, коментуючи мету свого візиту.

Міський голова Болграду, в свою чергу, наголосив, що Болград зацікавлений в цьому не менше і що будівництво амбулаторії є найціннішим, що може бути для будь-якої громади, висловивши повну готовність до подальшої співпраці.

“Підтвердженням цього є проведена позапланово 24 грудня 48-а сесія Болградської міської ради, на якій було позитивно розглянуто один єдиний проект рішення – про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки, яка перебуває у комунальній власності Болградської міської ради”, – сказав мер Болграду Сергій Димитрієв.

У міськраді нагадали, що йдеться про ділянку площею 0,2 га, розташовану неподалік недобудованого пологового будинку в Болграді, на якій і вирішено зводити будівлю амбулаторії. Депутати не лише схвалили затвердження техдокументації на цю ділянку, а й передали КНП «Болградський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Болградської міської ради Одеської області на постійне користування.

Встиг упоратися зі своїм обов’язком і Болградського ЦПМСД, який, згідно з Меморандумом, виступатиме замовником розробки проектної документації на будівництво амбулаторії. А саме – провів реєстрацію права на отриману земельну ділянку.

«Тобто свою місію, згідно з підписаним Меморандумом, ми виконали, причому досить у стислий термін», – додав Болградський міський голова.

Зазначається, що всі фінансові витрати щодо створення проектної документації на будівництво, саме будівництво будівлі амбулаторії, підведення та підключення в ньому всіх комунікацій, придбання меблів та медобладнання бере на себе турецька сторона.

«Наші проектанти вже працюють, у принципі, протягом тижня вони завершують усі розрахунки. Наша готовність складає 90%», – повідомили представники Міжнародного фонду допомоги та розвитку Блакитного місяця.

За словами Артема Булгару, щоб не гаяти час, який ще знадобиться на отримання містобудівних умов для забудови, доставку будматеріалів з Туреччини, і поки дозволяє погода, вони мають намір найближчим часом приступити до вирівнювання ділянки та закладання фундаменту. Тобто все це буде проводитись паралельно.

Як наступний етап співпраці турецька сторона бачить спільне та ретельне обговорення розташування майбутніх кабінетів у будівлі амбулаторії безпосередньо з головним лікарем Болградського Центру первинної медико-санітарної допомоги Ігорем Великсаром, а також обговорення необхідного медобладнання та меблів.

«Як і було зазначено у Меморандумі, ми беремо на себе зобов’язання щодо придбання медобладнання та медикаментів, які будуть доставлені з Німеччини, а закупівлю необхідних меблів здійснимо в Україні», – доповнили партнери.

Будівництво нової амбулаторії у Болграді: проект майже готовий, найближчим часом мають приступити до вирівнювання ділянки та закладання фундаменту

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x