Жителя Бессарабії, який був спільником одеського агента ФСБ, засудили за спробу викрадення людини

0 коментарів 22356 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мешканця села Нерушай колишнього Татарбунарського району, який входив у групу вже засудженого агента ФСБ РФ, засудили за спробу викрадення людини. Вирок виніс Київський райсуд Одеси за ч.2 ст.146 КК.


За даними порталу 368.media, мова йде про Володимира Бондаренка. Слідством встановлено, що наприкінці серпня Бондаренко разом з іншим спільником шукали інформацію стосовно підприємця. Його планували викрасти для подальшої передачі товаришу «по работе с общественностью». Злодії планували, що після цього чоловік перепише майно на них.

Бондаренко повинен був підшукати приватний будинок з підвальним приміщенням та орендувати його за свої кошти, а також знайти «надійних осіб», які можуть бути залучені до виконання злочинну. Злочинці вибрали кандидата, який спеціалізується та має практику по знущанню з людей та вивідування необхідної інформації.

Будинок знайшли у Чорноморську. Підшукали також два автомобілі та замінні номерні знаки. Члени банди дійшли згоди, що потрібно взяти водієм брата Бондаренка, бо він має багато знайомих серед поліції, та до нього запитань не буде. Всього у групі було п’ятеро чоловіків.

Їх затримали 29 вересня під час спроби викрадення. Бондаренко визнав себе винним у злочині. Його засудили за ч.2 ст. 146 КК до умовного строку у три роки.

Нагадаємо, організатора викрадення засудили до 15 років позбавлення волі. Після повномасштабного вторгнення загарбників він почав вести підривну діяльність в Одесі. Зокрема, 22 серпня 2022 року він розмістив на одному з житлових будинків обласного центру прапор рф із підписом: «Одесса – русский город». Фото з прапором він передав представникам держави-агресора для використання у пропагандистських матеріалах.

Крім того, що зрадник збирав і передавав окупантам інформацію про Збройні сили України та військові об’єкти в Одесі, дані щодо українських патріотів, вербував колишніх українських правоохоронців для підривної діяльності проти України, він також зі спільниками планував викрасти патріотично налаштованого підприємця Одеси, який займався волонтерською діяльністю.

Для цього зловмисники облаштували підвал для тортур чоловіка, щоб той «погодився» віддати все своє майно та гроші. Кураторам з фсб вони розповідали, що хочуть зробити це, аби дестабілізувати ситуацію в місті, а також для того, щоб після захоплення Одеси військами агресора, обміняти українського патріота на російських полонених.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x