У Мінреінтеграції відповіли, чи підлягають призову переселенці, і як потрібно діяти

0 коментарів 16929 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Через повномасштабну війну багато українців були змушені якщо не переїхати всередині країни, тобто стати внутрішньопереміщеними особами (ВПО), то взагалі виїхати за кордон. Тож у Мінреінтеграції пояснили, чи потрібно ВПО стати на військовий облік за новим місцем проживання в Україні.


“Якщо вам від 18 до 60 років, ви покинули свою домівку і є військовозобов’язаними, маєте стати на військовий облік за новим місцем фактичного проживання. Зробити це потрібно протягом 7 днів після приїзду“, – наголосили у прес-службі міністерства. Пояснюється, що це не означає автоматичне вручення повістки.

Хто звільнений від мобілізації (це неповний перелік):

  • особи з інвалідністю або тимчасово непридатні до військової служби за станом здоров’я на термін до 6 місяців;
  • жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей до 18 років;
  • жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;
  • жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;
  • жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I чи II групи;
  • які мають дружину (чоловіка) з-поміж осіб з інвалідністю та/або одного зі своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) з-поміж осіб з інвалідністю I чи II групи.

Якщо ви не підлягаєте мобілізації, але повістка прийшла

Трапляється й таке, що людина не підлягає мобілізації, але все одно отримує повістку. У такому разі, радять у Мінреінтеграції, потрібно йти до військкомату та надати документи, які підтверджують ваш статус.

Нагадаємо, з початком повномасштабної війни РФ проти України 24 лютого 2022 року в нашій країні було оголошено мобілізацію. У Міноборони наголошували, що мобілізація триватиме стільки, скільки необхідно, щоб доукомлектувати всі необхідні підрозділи.

Насамперед мобілізують ветеранів АТО та ООС, а також громадян, які пройшли військову службу. Решту українців теж призивають, у першу чергу тих, хто приходить до військоматів самостійно, але новачків спочатку відправляють на обов’язкове навчання мінімальною тривалістю 1 місяць.

Нещодавно заступник голови Міноборони України Ганна Маляр заявила, що у ЗСУ виникла потреба у компенсації втрат та відновленні тих бійців, які отримали поранення. Також ЗСУ потребують заміни тих солдатів, які захищають нашу країну з початку війни. Тому вже з початку 2023 року будуть проводити відповідні заходи.

“Є потреба у відновленні військових, які на війні отримали поранення. Ці речі складно прогнозувати, тому що мобілізація залежить від потреб війни. І, крім того, є втрати та потреба у відновленні, навіть ті люди, які зараз воюють, потребують заміни”, – повідомила Маляр.

Вона зазначила, що про нову хвилю призову публічно говоритимуть вже з початку нового року.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x