Росіяни розповсюджують фейки, щоб переконати українців, що у відключеннях світла нібито винні енергетики, а не їхні ракетні удари

0 коментарів 29106 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Російські пропагандисти продовжують кампанію з розповсюдження фейків про нібито “відновлення експорту” української електроенергії. При цьому наша держава припинила експорт для стабілізації власної енергосистеми ще 11 жовтня. Про це повідомляє  “Укренерго”.


Цього разу російські пропагандисти оприлюднюють публікації підробного листа нібито від керівника “Укренерго” Володимира Кудрицького на українське міністерство енергетики.

“Автори фейку настільки поспішають, що звертаються від “ради директорів” Укренерго. Хоча в українського системного оператора є лише Наглядова Рада та Правління. “Рада директорів” є в російського оператора мереж, від яких Україна від’єдналась 24 лютого назавжди”, – сказано у повідомленні.

Зазначається, що це чергова невдала спроба РФ переконати українців, що нібито у відключеннях світла винні енергетики, а не дев’ять масованих хвиль російських атак.

Зазначимо, що в Одеській області розповсюдженням таких фейків активно займається телеграм-канал “Типичная Одесса”, який маскується під місцевий, але насправді ведеться з Росії і курується ФСБ або ГРУ. Повний перелік ворожих телеграм-каналів, контрольованих із Кремля, які маскуються під українські, дивіться тут.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x