Переправляли до Молдови за 8 тис. доларів: троє жителів Одещини організували “сімейний бізнес”

0 коментарів 17982 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині ліквідували схему нелегальної міграції, до організації якої причетне міжнародне злочинне угруповання. Зловмисники приховано переправляли осіб призовного віку до Євросоюзу поза встановленими пунктами пропуску. Про це йдеться у повідомленні СБ України.


Як розповіли правоохоронці, зловмисники надавали своїм «замовникам» детальний план переміщення через природні ландшафти та місцеву інфраструктуру. Наступний канал нелегального виїзду до ЄС пролягав через Молдову.

Для пошуку «клієнтів» його організатори використовували спеціально створений Телеграм-канал. У подальшому жителі Одещини планували вивезти «ухилянтів» за кордон на власному автомобілі.

У межах кримінальних проваджень за:

▪️ ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів),
▪️ ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

 Подробиці затримання надали у Офісі Генерального прокурора – виявилося, що протиправну схему налагодив батько з двома синами. За 8000 доларів США вони обіцяли перевести двох «клієнтів» через кордон з Молдовою поза пунктами пропуску.
Один з них зустрічав чоловіків біля потяга, інший – довозив до початку незаконного маршруту на прикордонній території, а третій відповідав безпосередньо за перетин кордону.
Чоловіків затримали, коли вони намагалися незаконно переправити через державний кордон військовозобов’язаних жителів Рівненщини.
Усім трьом учасникам нелегального «сімейного бізнесу» повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.
Переправляли до Молдови за 8 тис. доларів: троє жителів Одещини організували "сімейний бізнес" Переправляли до Молдови за 8 тис. доларів: троє жителів Одещини організували "сімейний бізнес"
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x