Орки кошмарять українських дипломатів: посольства України у п’яти країнах Європи отримали закривавлені пакунки з очима тварин

0 коментарів 23490 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українські посольства та консульства продовжують отримувати погрози. Після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно (Чехія) надійшли закривавлені пакунки. У пакунках знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. 


Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Повідомляється також, що вхід до помешкання посла в Ватикані зазнав вандалізму, посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося. Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну, але, як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни.

“Відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України”, – наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За дорученням Дмитра Кулеби всі українські посольства та консульства переведені в режим посилених заходів безпеки.

“Закликаємо іноземні уряди ґарантувати максимальний захист українських дипломатичних установ відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини”, – сказано у зверненні міністра до міжнародного співтовариства.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x