Немає світла – немає зв’язку: аккерманцям пропонують звертатися до мобільних операторів з проханням встановити у місті додаткове обладнання

0 коментарів 19332 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міський голова Білгорода-Дністровського звернувся до городян з пропозицією покращити мобільний зв’язок в момент відключення світла. Кожен аккерманець може зробити свій внесок у вирішення цієї проблеми, залишивши на сторінці свого мобільного оператора листа з проханням встановити додаткове обладнання на території міста.


“В кого Київстар, Лайф та Водафон приділіть хвилинку та перейдіть за посиланням вашого оператора та напишіть електронного листа. Чим більше листів – тим більше шансів, що нам встановлять додаткове обладнання”, – написав мер у Facebook та додав текст письма, у який необхідно вставити свою адресу та вказати ім‘я.

Для абонентів Водафон пропонується пройти за посиланням, для тих, хто користується Київстар, можна відправити листа за адресою: Info@kyivstar.net, а клієнтам Лайфу пропонується звертатися на: Reception@lifecell.com.ua

Текст письма: Шановний оператор мобільного зв’язку! Я зі своєю сім’єю проживаю в місті Білгород-Дністровському, Одеської області за адресою: вул. ____ буд ___. У нас в місті проживає близько 40000 мешканців. При відсутності електрики пропадає зв’язок та Інтернет. Оскільки у нас проживає багато абонентів просимо Вас встановити додаткове живлення та обладнання для станції мобільного зв’язку.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x