Куплені на пожертви українців: ЗСУ отримали нові ударні дрони Punisher для ураження живої сили противника

0 коментарів 18090 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У ЗСУ передали партію ударних дронів Punisher для знищення живої сили супротивника. Гроші на ці БПЛА люди збирали у соціальних мережах.


Дрон має здатність нести на підвісці та скидати боєприпас вагою до 2.5 кг, пролітаючи на відстань до 45 км в один бік, пише “Апостроф”.

Боєприпас має в своєму розпорядженні 2000 уражаючих елементів і знищить все живе в радіусі 30 м. Також планується введення боєприпасу із шрапнеллю проти легкої та середньої броньованої техніки.

Загалом на озброєнні ЗСУ вже кілька десятків таких дронів. За словами бійців аеророзвідки, зараз уже 36 екіпажів із такими безпілотниками виконують завдання у зоні бойових дій.

“ЗСУ потребують допомоги ударних і розвідувальних БПЛА і наразі робота в цьому напрямку ведеться. Навчання персоналу займає 4 тижні. Військовослужбовці вирушають у центр для проходження практики, а після цього відбувають разом з БПЛ у райони ведення бойових дій. Ці безпілотники добре себе зарекомендували. Особливо Punisher. “Бавовну” від цих БПЛА ми дуже скоро побачимо. Хочу від імені командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Наєва подякувати громадянам України, які зібрали кошти на ці БПЛА. Також хочу подякувати адміністраторам телеграм-каналів, які регулярно оголошують про збір допомоги на придбання таких БПЛА ”, – сказав полковник Анатолій Штефан (“Штірліц”), офіцер командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Куплені на пожертви українців: ЗСУ отримали нові ударні дрони Punisher для ураження живої сили противника

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x