Дикі гуси гинуть на очах: в Бессарабії через агроотруту масово мруть птахи

0 коментарів 30294 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Бессарабії массово гинуть дикі гуси від отруєння продуктами, якими фермери оброблюють свої землі. Про це повідомив еколог Іван Русєв. Він б’є на спалах та ініціює відкриття кримінальних проваджень, передає “Бессарабія INFORM”.


“Раніше я багато писав про жахливу загибель дельфінів у Чорному морі від орків, а сьогодні ще триває другий фронт – екоцид і масова загибель диких гусей від агроотрути.

Вже декілька тижнів, гинуть птахи в межах Національний природний парк “Тузлівські лимани”, злетаючись на відопій і ночівлю з агрополів в заплаву річки Хаджидер. При розтині видно, що кров у птахів не звертається після крововиливів при отруєнні. Всі кровоносні сосуди в тілі розриваються, все залито кров’ю. Ще живі гуси харкають кров’ю і помирають на очах. Ще раз нагадаю, що така клінічна картина спостерігалася в сірих журавлів та огарів – у асканійських птахів пару років тому, коли загинуло більш 2000 птахів (тільки знайдених).

У нас відібрано вже багато птахів для лабораторного дослідження в рамках кримінального провадження. Природоохоронник нацпарку Елена Староверова кожного дня підбирає загиблих птахів. Але до сих пір слідчі не допитали тих крупних фермерів, які просто “заливали” отрутою землі, де і отруїлися тварини. Про них говорять місцеві мешканці, а поліція ще нияк не може до них дойти. Сподіваюсь, що екологічна спецпрокуратура і генпрокуратура візьмуть по справжньому на контроль цей сабатаж Владимир Францевич Максим Попов. Адже жінка офіцера поліції громади працює секретарем у головного фермера латифундиста і заодно голови Дівізійської громади Скалозуба Валентина, де гинуть птахи.

І виходить, що коли війна в країні триває від віроломного нападу орків, в той же час іде війна проти дикої природи і продовжується справжній екоцид від “своїх”. В рамках кримінального провадження, слідчим потрібно негайно знайти фермерів, хто наймав людей для розкидання отрути, знайти поля і оперативно робити все, щоб загибель не наростала. Але вони ще і не приступали. Потрібно зупинити цей жахливий процес і приклад дикунства фермерів, котрі заради прибутку вбивають все навколо себе. Потрібно притягнути до відповідальності винних”, – прокоментував ситуацію Русєв.

Дикі гуси гинуть на очах: в Бессарабії через агроотруту масово мруть птахи
Exif_JPEG_420
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x