Болград: підписано меморандум про співпрацю в будівництві нової амбулаторії

0 коментарів 24003 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Болграді відбулося підписання тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю щодо будівництва в місті нової амбулаторії. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на міську раду. 


Підписантами документу виступили Болградський міський голова Сергій Димитрієв, віце-президент Міжнародного фонду допомоги та розвитку Блакитного Півмісяця (далі – «IBC») Музаффер Бака, засновник громадської організації «Буджак реліф» Артем Булгару.

«Предметом Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю сторін (…) є будівництво одноповерхової будівлі амбулаторії у Болграді з метою розширення території обслуговування населення Болградським районним центром первинної медико-санітарної допомоги Болградської міської ради», – йдеться у документі.

Підписаний Меморандум зобов’язує Міжнародний фонд підготувати інженерний проект майбутньої будівлі амбулаторії відповідно до законодавства України з подальшим будівництвом на території 0,2 га на ділянці Болградської міської ради. Дана ділянка розташована неподалік недобудованого пологового будинку в Болграді.

Крім цього, «IBC» зобов’язується здійснити підключення всіх електро- та водопровідних установок будівлі до існуючої інфраструктури, забезпечити необхідним медобладнанням та меблями для введення будівлі в експлуатацію як амбулаторії, а також передати ії Болградській міській раді.

Треба сказати, що роботи в цьому напрямку вже розпочато – Болградською міською радою готуються документи, що встановлюють право на вказану ділянку землі, які будуть винесені на найближчу сесію міськради.

Проект договору на розробку проектної документації щодо будівництва також є. Її замовником виступить Болградський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги, а компенсувати всі витрати буде міжнародний донор.

Меморандум про взаєморозуміння встановлює партнерство між підписантами для реалізації проекту амбулаторії.

«Ми вдячні за співпрацю та згодні зробити все, що від нас залежить, щоб у Болградській громаді з’явилася сучасна амбулаторія, де якісне медобслуговування зможуть отримати не лише місцеві жителі, а й переселенці», – зазначив Болградський міський голова Сергій Димитрієв після підписання документа.

Нагадаємо, це вже другий цього тижня підписаний Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Болградською міською радою та Міжнародним фондом допомоги та розвитку Блакитного Півмісяця «IBC». Перший стосувався надання гуманітарної допомоги переселенцям, які мешкають на території Болградської громади.

Болград: підписано меморандум про співпрацю в будівництві нової амбулаторії

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x