У Нагірному Ренійської ОТГ бабуся палила бур’яни на городі: полум’я перекинулося на сусідські ділянки і ледь не дісталося домівок

0 коментарів 28998 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Нагірному бабуся вирішила спалити бур’яни на своєму городі, але вогонь перекинувся на ще три сусідські ділянки. На щастя, пожежу, яка загрожувала і житловим будинкам, вдалося загасити. Про це повідомляє видання Рені-Одеса.


В околицях села Новосільське загоряння сухої рослинності почалося ще в середині жовтня, стовп диму, що періодично виникає, говорить про те, що осередки вогню продовжують «працювати».

“Коли в плавнях горить очерет, гасити його проблематично. По-перше, техніка туди не заїде, по-друге, вітер на великі відстані розносить тліючу солому, і якщо іскри потрапляють на суху рослинність, а вітер їх роздмухує, то з’являються все нові й нові осередки вогню”, – розповів начальник місцевої пожежної охорони Ренійської громади Валерій Бабере.

Коли вітер дме у напрямку села, і вогонь починає повзти у бік Новосільського, місцева пожежна охорона виїжджає на чергування.

“Домогосподарства, розташовані на околиці села Новосільське, зі своїми господарськими будівлями та городами межують із заростями очерету: ми стежимо за тим, щоб вогонь не підібрався близько. Я думаю, що причиною цього затяжного займання у плавнях став підпал недалеко від бази товариства мисливців та рибалок: так чабани «очищають» від очерету території потенційно придатні для випасу домашніх тварин. Тим самим наноситься велика шкода флорі та фауні”, – підкреслив Валерій Бабере.

Але, як кажуть, не спійманий – не злодій. А ось у селі Нагірне вдалося встановити  винуватицю пожежі:

“Бабуся в Нагірному, яка вже не справляється зі прибиранням свого городу, вирішила швидко позбутися сухої трави та підпалила її. В результаті вогонь перекинувся на городи сусідів – згоріли ще три-чотири ділянки. Два з них давно занедбані, там сухої трави було дуже багато. У ліквідації пожежі, яка загрожувала житловим будинкам, брала участь варта з Котловини та співробітники ЖКС, які дислокуються в Нагірному. Користуючись нагодою, хочу ще раз нагадати: спалювання сухої рослинності категорично заборонено!”,- наголосив  начальник місцевої пожежної охорони.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x