У Білгород-Дністровському районі митники зупинили жінку, яка намагалася незаконно вивезти за кордон майже 50 тис доларів

0 коментарів 23409 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Громадянка України, прямуючи до Молдови, намагалася провезти через пункт пропуску «Маяки-Удобне-Паланка» незадекларовану валюту. Незважаючи на наявність кругленької суми, жінка для перетину митного кордону обрала «зелений коридор».


Як розповіли у Одеській митниці, у такий спосіб вона декларувала діями відсутність у неї товарів, переміщення яких заборонено, обмежено чи потребує відповідних дозволів та декларування.

Громадянка також не повідомила про валюту й при усному опитуванні.

Готівку у сумі 48 тисяч 900 виявили під час митного огляду її сумочки. Гроші знаходилися у поліетиленовому пакеті серед особистих речей.

“Законодавством передбачено, що громадяни без письмового декларування митному органу можуть переміщувати через митний кордон України лише готівкову валюту та банківські метали в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро”, – нагадали митники.

За фактом недекларування валютних цінностей складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 1 статті 471 Митного кодексу України.

Гроші, що перевищують унормований еквівалент, вилучили.

У Білгород-Дністровському районі митники зупинили жінку, яка намагалася незаконно вивезти за кордон майже 50 тис доларів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x