Спокусилися на гроші, телефони та навіть майно з оселі, знищеної російською ракетою: четверо жителів Бессарабії попалися на крадіжках

0 коментарів 29133 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Чотирьох жителів Білгород-Дністровського району підозрюють в скоєнні крадіжок. Зловмисники, серед яких неповнолітня дівчина, спокусилися на продукти харчування, банківську картку, гроші, телефони та навіть майно з оселі, знищеної російською ракетою. Про це повідомили у регіональному відділі поліції.


Перша фігурантка, 15-річна жителька Плахтіївської громади, вночі каменем розбила вікно в місцевому магазині та винесла звідти продукти майже на півтори тисячі гривень. Поліцейські за кілька днів встановили та розшукали юну правопорушницю.

А от 30-річний житель Саратської громади скористався тим, що 54-річна незнайомка забула в банкоматі картку, й привласнив її собі. Коли чоловік почав розраховуватися нею в крамницях, жінка помітила списання коштів з банківського рахунку і звернулася до поліції. Правоохоронці за лічені години викрили правопорушника, проте той вже встиг витратити більше двох з половиною тисяч гривень.

25-річний житель Старокозацької громади під час спільного вживання спиртних напоїв з 28-річним знайомим викрав з його сумки два мобільні телефони. Молодик продав їх з рук, завдавши потерпілому понад 15 тисяч гривень збитків. Правоохоронці протягом тижня викрили правопорушника.

61-річний житель Кароліно-Бугазької громади, сподіваючись нажитися на чужій біді, викрав зі зруйнованого ворожою ракетою будинку в Затоці газонокосарку та телевізор загальною вартістю понад п’ять тисяч гривень. Правопорушника з чужим майном помітили місцеві жителі й викликали поліцейських. Правоохоронці затримали правопорушника і розшукали власника майна.

Всі фігуранти вже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Правоохоронці вилучили в них банківську картку, один з мобільних телефонів, телевізор та косарку, ще один гаджет наразі розшукується.

«Всім правопорушникам на підставі зібраних поліцейськими доказів слідчі повідомили про підозру в крадіжках, вчинених в умовах воєнного стану, що передбачено частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України, а чоловіку, який з корисливих мотивів привласнив чужу банківську картку, що є офіційним документом, – ще й за частиною 1 статті 357 ККУ», – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Нині слідчі проводять досудові розслідування кримінальних проваджень.

У поліції зазначили, що за злочини, вчинені в умовах воєнного стану, посилено відповідальність. Зокрема, за крадіжку санкція ч. 4 ст. 185 ККУ тягне за собою позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x