По всій Одещині розгортають «Пункти Незламності», де можна зарядити гаджети та зігрітися. Як знайти адреси

0 коментарів 23409 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області розгортають «Пункти Незламності»: це місця, де можна буде за відсутності світла чи тепла зарядити гаджети чи зігрітися. Про запуск роботи таких пунктів на території всієї країни повідомив президент Володимир Зеленський. Також про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОД(В)А.


Розміщуються такі пункти у приміщеннях обладміністрацій чи РДА, міських чи сільських рад, ДСНС. шкіл тощо. Вони мають різну ємність – від 40 до 500 осіб одночасно. Люди просять наперед записати адреси найближчих пунктів.

“Після низки поразок на фронті армія терористів хоче поцілити в нашу очевидну перевагу – згуртованість. Поцілити в тил, який є джерелом сили для наших військових. Саме тому головна мішень терористів – об’єкти української енергетики. Саме тому вже зараз готуємося до різних сценаріїв”, – кажуть у ОВА.

«По всій країні розгортаємо Пункти Незламності (ПН) – це місце, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії. В таких Пунктах Незламності, не зважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: тепла, води, освітлення, інтернету, живлення для мобільних, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення мам та дітей. В планах обладнати всі Пункти системами супутникового зв’язку Starlink» — говорить заступник Керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Вже зараз підготовлено понад 4 000 Пунктів Незламності і їх ставатиме все більше. Також готовий сайт із наявними ПН, де кожен може знайти найближчий для себе і має це вже зробити: nezlamnist.gov.ua. А бізнес, за цим же посиланням, зможе подати заявку для облаштування свого ПН.

Також на інтерактивній мапі, окрім ПН, міститься інформація про найближчі АЗС, аптеки і магазини, які працюватимуть на генераторах.

На сайті можна знайти відповіді на всі актуальні питання, щодо функціонування ПН.

“Тримаймо стрій і не маємо втрачати віри. Вони можуть залишити нас без світла і тепла, але не можуть залишити без гідності та свободи. Не можуть нас зламати! ” — сказав Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, як раніше повідомляла БІ, в Кілійській громаді вже готують пункти обігріву, яких цьогоріч буде більше, ніж звичайно. Керівництво громади розуміє, що попереду важка зима, тому намагається забезпечити якомога більше людей теплом та світлом.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x