Під час обшуків у Києво-Печерській Лаврі знайшли «сумнівних» громадян РФ, мільйони готівки та проросійську літературу

0 коментарів 24246 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Під час слідчих дій на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Служба безпеки України виявила проросійську літературу, мільйони готівки та «сумнівних» громадян РФ, повідомили в СБУ про підсумки обшуків напередодні.


Під час контррозвідувальних заходів СБУ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб.

При цьому понад 50 осіб були ретельно допитані та пройшли перевірку на поліграфі. В службі безпеки зазначили, що серед них були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни РФ що перебували на території об’єктів.

“Деякі з них при перевірці документів надали паспорти та військові квитки СРСР, взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або ж мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження”, – повідомили в СБУ.

Зокрема в Києво-Печерській Лаврі виявили 32-річного громадянина України, якого підозрюють у причетності до проросійського інформаційного агентства «Антван» та антиукраїнської діяльності. Чоловік, окрім іншого, є також довіреною особою власника російської компанії «ANTVAN GROUP» росіянина Орлова О.В., який володів в Україні низкою земельних ділянок і закладів громадського харчування.

Також під час слідчих дій виявили:

  • проросійську літературу, яка використовується під час навчання у семінарії та приходських школах, у тому числі для пропаганди «русского мира»;
  • готівку на загальну суму понад 2 млн грн, більше ніж 100 тис. доларів США та декілька тисяч російських рублів.

“Вказані безпекові заходи відбувалися у межах чинного законодавства”, – підкреслили в СБУ.

Возможно, это изображение деньги

Возможно, это изображение деньги

Возможно, это изображение 1 человек и военная форма

Нет описания фото.

Возможно, это изображение 1 человек

Возможно, это изображение 1 человек

Возможно, это изображение 3 человека и текст «тоуупт 2014 журнал для тех, кто любит россию предчувствие новороссии 30 30a сергийрадонежский. радонежски ауша россии стрелков и стрелковцы к ксамоизоляции? ляции? готова лироссия служба безпеки украйни»

Возможно, это изображение 1 человек и в помещении

Возможно, это изображение 3 человека, военная форма, в помещении и текст «O1 служба безпеки украйни»

Возможно, это изображение 2 человека, люди стоят и в помещении

Возможно, это изображение 8 человек, люди стоят и на открытом воздухе

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x