Оголошених у розшук ексглаву НБУ Шевченко та екснардепа Грановського помітили разом в Австрії

0 коментарів 31104 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ексголову Нацбанку Кирила Шевченка та екснардепа Олександра Грановського помітили в Австрії. Про це у Facebook повідомив голова ЦПК Віталій Шабунін.


“Дивіться, хто тут у нас п’є каву у Відні. На фото підозрювані у корупції ексголова НБУ Кирило Шевченко (зліва) і ексдепутат та головний рішала минулої влади Олександр Грановський (справа). Обидва оголошені у розшук і переховуються від НАБУ/САП за кордоном. А ще у обидвох якраз триває судовий розгляд у ВАКС щодо обрання їм заочних запобіжних заходів. Рішення по запобіжках відкриває для НАБУ дорогу для внесення цих хлопців у бази інтерполу, а також дозволить у майбутньому вимагати їх екстрадиції. Тому не дивно, що брати по нещастю зустрілися у Австрії (кафе MOMOYA). Хоча ще вчора адвокати Грановського на суді божилися, що їх клієнт постійно знаходиться на Кіпрі. Тему зустрічі я не знаю, але ну точно ж такі поважні люди не могли зустрітися для обговорення варіантів того, як би порішать кримінальні справи в Україні”, – йдеться в повідомленні.

За його словами, ЦПК ретельно відстежує роботу усіх антикорупційних органів.

“А в цих двох кейсах тепер тим більше. І ми не дамо навіть найменшого шансу злити справи чи по-тихому домовитися”, – підсумував він. 

Ексголову Нацбанку Кирила Шевченка оголосили у міжнародний розшук 28 жовтня у справі про розкрадання в “Укргазбанку”. Як повідомив прокурор САП, 20 вересня Шевченко виїхав з України за службовим паспортом у відрядження до Лондона. Відрядження завершилося через день, однак до України він не повернувся. Ексглава НБУ самостійно відправив себе у відпустку: спершу до 30 вересня, а згодом продовжив її до 7 жовтня.

15 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Олександра Грановського за підозрою в організації корупційної схеми. Його вважають організатором корупційної схеми завдання 93,3 мільйона гривень шкоди АТ “Одеський припортовий завод” (99,57% належать державі)”.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x