Гаазький суд заочно засудив до довічного ув’язнення Ігоря Гіркіна та ще двох обвинувачених у катастрофі Boeing-777 на Донбасі

0 коментарів 32643 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Суд у Нідерландах сьогодні, 17 листопада, ухвалив вердикт у справі про катастрофу в липні 2014 року літака Boeing-777, що прямував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. Він визнав винними в катастрофі літака трьох підсудних – Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Леоніда Харченка та Сергія Дубінського і заочно засудив їх до довічного ув’язнення, випливає з трансляції засідання. Четвертий підсудний – Олег Пулатов – був виправданий.


Пулатова на суді представляла міжнародна група адвокатів. Троє засуджених на засіданні не були присутні. Їх звинуватили у вбивстві 298 осіб, які перебували в літаку. Згідно з рішенням суду, вони мають виплатити рідним загиблих щонайменше 16 млн євро.

“Суд засуджує Гіркіна, Дубінського і Харченка до довічного ув’язнення. Суд наказує взяти їх під варту”, – зачитав суддя.

Катастрофа Boeing рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines сталася 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. На борту перебували 298 осіб – громадяни десяти держав. Усі пасажири та члени екіпажу загинули.

У вересні 2016 року ССГ оприлюднила висновки, згідно з якими малайзійський лайнер збили ракетою, пущеною із ЗРК “Бук”. За даними слідства, йдеться про передану бойовикам так званої ДНР ракетну установку російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, дислокованої в Курську. У доповіді міжнародної слідчої групи йдеться про те, що ЗРК “Бук”, який вразив Boeing, пізніше повернули назад до Росії. Суд із цими висновками погодився.

Також Гаазький суд визнав контроль Росії за діями “ДНР” з травня 2014 року. Суддя кваліфікував війну на Донбасі з середини травня 2014 року як міжнародний збройний конфлікт під загальним контролем Росії.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x