На деокупованих територіях півдня України розпочато добровільну евакуацію – багато жителів Херсона виявили бажання виїхати на безпечніші території

0 коментарів 27432 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Розпочинається добровільна евакуація зі звільнених від окупантів районів на півдні країни до більш безпечних регіонів України. Держава бере на себе організацію цього процесу і всі пов’язані з ним трати.


Про це під час брифінгу заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Вчора, 19 листопада, віце-прем’єрка відвідала деокупований Херсон і поспілкувалася з місцевими жителями.

“Йдеться про те, що кожен за бажанням може виїхати в безпечніші регіони, а держава бере на себе відповідальність за транспортування, проживання, медичне забезпечення, забезпечення дітей усім необхідним тощо”, – зазначила Верещук.

За її словами, багато жителів Херсона виявили бажання евакуюватись. Зокрема, йдеться про вразливі категорії громадян, які не можуть самі дати собі ради, і про людей, які проживають у небезпечних районах міста, або таких, що були обстріляні (зокрема, у Східному районі).

“Наше завдання – дійти до кожного, запропонувати їм виїхати через Миколаїв чи Кривий Ріг у західні області. У нас на це є кошти, є розуміння і найголовніше – досвід. Тому що ми вже це робили на Харківщині та Донеччині”, – додала міністр.

У деокупованих населених пунктах області вже складають списки охочих евакуюватись. У Миколаєві для переселенців створено транзитний пункт, де люди можуть перебувати протягом тижня до виїзду. Звідти їх за бажанням відправляють у різні регіони України.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x