Кілійська громада закупить кілька потужних генераторів, аби місто не залишилося без води і каналізації

0 коментарів 24840 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сучасність з кожним відключенням світла дає нам зрозуміти, що ми дуже від нього залежні. Мова не тільки про особистий побут, де майже все, чим ми користуємося, підключено до 220-v, а й про загальні потреби населення – зокрема водопостачання і водовідведення. Досвід показав, що під час відключень світла, неважливо – планових або екстрених, зникає і вода, а каналізація починає наповнюватися і грозити розливанням. Для того, щоб цьому запобігти, Кілійська міська рада закуповує генератори, на що піде не один мільйон гривень. Деталі “Бессарабії INFORM” розповів кілійський міський голова Вячеслав Чернявський.


За його словами, під час останнього тривалого відлючення світла в Кілії, вдалося домовитися з ДТЕК про постачання електроенергії на лінії, які забезпечують водогін, очисні споруди та медзаклади. Але ситуація в країні дуже напружена, і розраховувати на те, що завжди буде можливість робити бодай якісь включення, безглуздо. Тому найближчим часом місто закупить кілька потужних генераторів, які могли би задовольнити потребу об’єктів критичної інфраструктури.

Як зазначив міський голова, для безперебійного водопостачання потрібно щонайменше два потужних генератори і чотири маленьких, оскільки є декілька етапів доставки води в крани абонентів – забір води з Дунаю, очистка, подача на місто, розподілення між мікрорайонами.

На перший підйом (забір води з ріки) потрібен генератор на 310 квт, на очисні – 120 квт. Цього достатньо, аби приватний сектор був з водою. А щоб її дати на мікрорайони ПМК і СРЗ потрібні ще зусилля. Тут ми закупаємо ще 20 квт, 6 квт і два по 5 квт”, – пояснив мер.

Також він додав, що вода – це не найкритичніша проблема. Її в найгірших ситуаціях можна підвезти на мікрорайони бочками. А от водовідведення вимушує побоюватися, оскільки день-два люди квартирних будинків походять в туалет, каналізації наповняться, і все може вийти через верх – заповнити вулиці та навіть квартири на перших поверхах.

“Потрібен хоча б один генератор на 280 квт. Взагалі їх має бути набагато більше, оскільки є багато місць відкачування, але ми купимо один потужний, розмістимо його на вантажному автомобілі, і будемо підвозити і відкачувати відходи по черзі. Цього буде достатньо, аби запобігти проблемі”, – додав Чернявський.

За словами Вячеслава Чернявського, на це потрібні велики кошти. Один кіловат, за попередніми даними, зараз коштує близько 10 тисяч гривень. Проте є ціни, а генератори ще потрібно чекати.

“Але ми оголосили тендери, і будемо чекати”.

Зазначимо, наразі оголошено великий тендер на 2,5 млн грн. За ці кошти планують купити три потужних генератори.

Одночасно міська рада намагається отримати бодай частину генераторів від благодійних фондів, з якими плідно співпрацює. Але розраховувати все ж доводиться виключно на свої сили.

Зазначимо, генератори вже встановлені у всіх старостинських округах громади, куди можуть звернутися мешканці у разі тривалого відключення світла. Також ними забезпечені медзаклади, планується закупівля додаткових малих для пунктів обігріву, які будуть відкриті після настання морозів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x