Для мешканців Ізмаїльщини в ІДГУ проводяться безкоштовні курси української мови

0 коментарів 23409 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


При Центрі української мови і культури Ізмаїльського державного гуманітарного університету в 2022-2023 навчальному році продовжують роботу безкоштовні курси навчання української мови.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на координатора Центру української мови і культури ІДГУ, кандидата філологічних наук, доцента кафедри української мови та літератури Марину Делюсто.

Курси були ініційовані ще 2018 року директором Інституту української мови НАН України проф. П.Ю. Гриценком, ректором ІДГУ  проф. Кічуком Я.В. та кафедрою української мови і літератури ізмаїльського вишу. Вони мають на меті поліпшення стану володіння державною мовою та її популяризацію в багатонаціональному південнобессарабському регіоні. Розпочали роботу курси з 2 березня 2019 року при Центрі української мови і культури ІДГУ.

“Прикметно, що мешканці Ізмаїльщини (а серед них сьогодні чимало й внутрішньо-переміщених осіб) усвідомлюють значущість знання державної мови не лише для успішної професійної діяльності, а й як ознаки громадянина-патріота України, засобу ідентифікації відданих своїй Батьківщині однодумців в умовах війни”, – зазначає Марина Делюсто.

Після закінчення курсів слухачі отримують сертифікат від ІДГУ та Інституту української мови НАН України.

В ІДГУ нагадали, що Центр української мови і культури Ізмаїльського державного гуманітарного університету провадить не лише навчальну, а й популяризаторську та консультаційну діяльність з питань розвитку й функціонування української мови в регіоні. За консультаційною допомогою можна звертатися за електронною адресою kaf_ukr_movlit@ukr.net. Адреса Центру: м. Ізмаїл, вул. Репіна, 12 (корпус ІДГУ №1), ауд. 306.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x