Через відключення електроенергії жителів Бессарабії закликають ретельно перевіряти продукти харчування, які вони купують

0 коментарів 14121 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Через відключення електроенергії, яке стосується і торговельних мереж, де реалізуються харчові продукти, Болградське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеської області рекомендує жителям Бессарабії пильно вивчати продукти харчування, які вони купують. 


“Основні види харчових продуктів тваринного походження (рибні, м’ясні та молочні продукти), овочі та фрукти мають зберігатись при відповідних температурних режимах у холодильних вітринах, холодильних та морозильних камерах. Часте відключення електроенергії може призвести до поломки вказаного холодильного обладнання, що в свою чергу сприятиме розмороженню та зіпсуванню харчових продуктів”, – управлінні Держпродспоживслужби.

Особливу увагу слід звертати на дату виготовлення, терміни їх придатності, цілісність упаковки, наявність пошкоджень (деформовані банки, пом’яті упаковки, завітрені з неприємним запахом продукти), а також велика кількість льоду на замороженому харчовому продукті, наявність рідини в упаковці, яка непритаманна певному виду харчового продукту та ін.

“Купівля небезпечних та неякісних харчових продуктів може призвести до виникнення гострих харчових отруєнь. Придбання харчових продуктів у місцях несанкціонованої торгівлі також може нести загрозу здоров’ю та спричинити непередбачувані наслідки для життя. Крім того, наголошуємо не забувати отримувати розрахунковий документ, який дає гарантію захисту у разі придбання неякісних харчових продуктів”, – повідомляється в попередженні.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x