Болгарія продовжила програму прийому українських біженців за день до її завершення

0 коментарів 16713 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Болгарія продовжуватиме приймати українських біженців, переводячи їх із готелів до державних установ. Про це заявив в. о. міністра внутрішніх справ Іван Демерджієв 31 жовтня, за кілька годин до запланованого закінчення програми розміщення, повідомляє Sofia Globe.


Схема раніше була введена в дію колишнім урядом Кирила Петкова, коли велика кількість українців, які рятувалися від війни, шукали притулку в Болгарії.

Перший етап схеми передбачав виплати готельєрам по 40 левів на особу на день за прийом українських біженців. Другий етап включав 10 або 15 левів на день без ПДВ, залежно від того, чи було надано їжу. Цей етап було продовжено до кінця жовтня тимчасовим урядом, який прийшов до влади на початку серпня.

Демерджієв сказав, що тимчасовий уряд “надав необхідні місця та можливості” для зміни схеми.

Він сказав, що буде надано 15-денний термін до середини листопада, щоб люди, які були розміщені в готелях, були переведені до відповідних приміщень.

“Лише Болгарія та ще дві країни – Кіпр та Ірландія надають такий захист на необмежений термін. З іншого боку, ми хочемо переконатися, що в умовах майбутньої зими ці люди будуть розміщені у відповідних місцях і їм не доведеться переїжджати у суворі кліматичні умови”, — сказав Демерджієв.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x