Більшість одеситів та мер міста підтримали демонтаж пам’ятника Катерині ІІ

0 коментарів 37125 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Більшість учасників голосування щодо долі пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ — 50,2% — підтримали його демонтаж з Катерининської площі в Одесі. Про це повідомили у Одеській міськраді.


“Завершено процедуру підбивання підсумків голосування присвяченого подальшій долі пам’ятника “Засновникам Одеси (Катерині II)”, яке відбувалось на платформі “Соціально активний громадянин. Більшість одеситів, що проголосували, підтримали ідею демонтажу пам’ятника з Катерининської площі”, – йдеться у повідомленні.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що питання демонтажу винесуть на найближчу сесію міськради.

«Особисто я голосуватиму „за“ демонтаж пам’ятника та перенесення його до парку імперського та радянського минулого, про ідею створення якого я розповідав кілька місяців тому. Найближчим часом у цьому питанні буде поставлено остаточну крапку — у рамках загальноприйнятих демократичних норм і чинного українського законодавства», — заявив очільник міста.

Нагадаємо, нещодавно пам’ятник Катерині ІІ в Одесі вкотре «прикрасили» – на голову російській імператриці наділи червоний ковпак, який носили кати, а в руку вставили зашморг.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x