В Арцизі місцеві мешканці влаштували стихійне сміттєзвалище біля відомої історичної пам’ятки – влада шукає порушників

0 коментарів 23868 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За межами Арцизу біля важливої історичної пам’ятки “Скіфський курган” місцеві мешканці влаштували стихійне сміттєзвалище. В міській раді шукають порушників благоустрою та просять повідомити, якщо про їхні особистості щось відомо – передає “Бессарабія INFORM”. 


За даними пресс-служби міськради, це сталося нещодавно. Безлад помітили місцеві мешканці, які проїжджали повз.

“Скіфський курган – одна з найстаріших історичних пам’яток міста, візитівка нашої громади «за допомогою» мешканців перетворюється на стихійне сміттєзвалище. Біля кургану місцеві скидають побутові й будівельні відходи, повністю ігноруючи Правила благоустрою територій населених пунктів Арцизької міської територіальної громади. Нажаль, така картина свідчить лише про те, що навіть історична пам’ятка для містян нічого не значить“, – зазначили у міськраді.

Керівництво громади звернулося до активних небайдужих мешканців з проханням повідомити, якщо їм відомо, хто так зухвало наважився на засмічення об’єкту культурної спадщини. Звертатися потрібно в відділ ЖКХ Арцизької міської ради або за номерами телефону: +38 (096) 04 – 565 – 04; +38 (099) 04 – 565 – 04; +38 (099) 04 – 565 – 04; +38 (04845) 3 – 10 – 63.

До порушників благоустрою будуть застосовані відповідні штрафні санкції від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

“Закликаємо: любіть наш край, не засмічуйте довкілля! Тільки ми, мешканці громади, можемо зробити наші населені пункти чистішими, кращими та зеленішими. І пам’ятаймо, якщо ми не збережемо чистоту природи сьогодні – наші нащадки не матимуть її завтра“, – звернулися посадовці.

Зазначимо, на території Арцизького району розташовано вісім скіфських курганів. На березі річки Чаги, що на захід від Арцизу, знаходяться чотири з них. В одному розкопано поховання воїна IV ст. до зв. з., де знайдені золота чаша та військові обладунки. На південь і захід від міста виявлено три гетьські поселення І-ІІІ ст. та III-IV ст. нашої ери.

В Арцизі місцеві мешканці влаштували стихійне сміттєзвалище біля відомої історичної пам'ятки - влада шукає порушників

В Арцизі місцеві мешканці влаштували стихійне сміттєзвалище біля відомої історичної пам'ятки - влада шукає порушників

В Арцизі місцеві мешканці влаштували стихійне сміттєзвалище біля відомої історичної пам'ятки - влада шукає порушників

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x