В Білгород-Дністровському районi затримали корегувальницю вогню з російським паспортом, яка збирала дані для масового ракетного обстрілу Одещини

5 коментарів 20439 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Силовики затримали двух корегувальниць ворожого вогню по позиціях ЗСУ на східному і південному фронтах. Завербовані жінки розвідували місця дислокації і маршрути переміщення Сил оборони у прифронтових районах і наносили мітки на мапу для координації ракетних ударів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на пресс-службу СБУ. 


В Службі зазначають, що окупанти планували здійснити масовий ракетний удар по Одеській області, втім правоохоронці вчасно встановили місцезнаходження зловмисниці до того, як нею були передані розвіддані агресору.

За даними слідства, з початку серпня цього року жінка, під час особистих зустрічей, повідомляла малознайомим чоловікам про місця дислокації одного з підрозділів українських військових із зазначенням точних координат, його чисельність та кількість військової техніки, а також маршрути переміщень по території одного з населених пунктів області.

Також встановлено, що жінка має паспорт громадянки рф та періодично виїжджає на територію держави – агресора для отримання пенсії.

Під час обшуку у підозрюваної вилучили план-схему розташування зазначеного військового підрозділу.

Для збору розвідувальної інформації, вона приховано спостерігала за об’єктами, визначала їх геолокації та робила відповідні позначки на карті.

В подальшому вона планувала передати зібрані відомості представникам країни-агресора через анонімні месенджери.

Ще одну ворожу поплічницю затримали в Покровському районі на Донеччині. Зловмисниця намагалась передати окупантам закриту інформацію про дислокацію та кількість особового складу одного з підрозділів ЗСУ. Контррозвідники СБУ встановили, що вона була завербована російськими спецслужбами у серпні цього року. Її «зв’язковим» був учасник терористичної організації «днр», який давав вказівки щодо проведення розвідувально-підривної діяльності.
Насамперед, ворога цікавила інформація щодо розташування бойових позицій українських військ та оборонних споруд на території району. Для комунікації використовували закритий канал електронного зв’язку.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом зловмисницям про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів, рух, переміщення або розміщення ЗСУ) Кримінального кодексу України. Одній з них вже обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття російської агентури проводили співробітники СБУ Одеської, Донецької та Луганської областей спільно з військовими 109-ї окремої бригади Тероборони, Національною поліцією та за процесуального керівництва обласних прокуратур.

В Білгород-Дністровському районi затримали корегувальницю вогню з російським паспортом, яка збирала дані для масового ракетного обстрілу Одещини

В Білгород-Дністровському районi затримали корегувальницю вогню з російським паспортом, яка збирала дані для масового ракетного обстрілу Одещини

guest

5 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Пошукайте лучше, там ещё живой царь, должен быть рядом. Это она – его привела! Парашют, гармошка и чёрная икра – верные признаки, также. Хотя, что я про икру…. эти свиньи рогатые её обязательно уже сожрали…, впрочем и заморскую баклажанную, эти свиньи жрут нещадно, как и помои, из лохани. Им гомосаксы регулярно туда подливают.

рубль
рубль
1 год назад

А, ? доллар, сегодня по чем? А, рогулье обосцанное? Решение проблемы, под названием:- « грЫвна в жопе», не писать, на таблойдах курс!!! И самое главное – ввести, на это, ЗАКОНОДАТЕЛЬНЙ ЗАПРЕТ!!! А, шо б вы уже ИЗДОХЛИ, твари – сатанинские!

рубль
рубль
1 год назад

Чет я совсем ебнулось сегодня, но г-н Пригожин будет доволян! Стараюсь, поц…. ой – БОСС, доллар только мне передайте-с:)))))

рубль
рубль
1 год назад

бЕндера – ПИДОР ГНОЙНЫЙ!:)) за это, даже поляки знают:))) да, рогули – ебаные:)))))

рубль
рубль
1 год назад

Ну, у моей папы девичья фамилия – бендер-оглы – вы ж понимаете :)))))

5
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x