Понад півсотні українців повернулися з полону. Серед них – один із захисників острова Зміїний

0 коментарів 28728 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Понад півсотні українців сьогодні повернулося додому з полону. На цей раз вдалося повернути 12 бійців НГУ, 18 з ВМС, 8 з ДПСУ, 9 із ТрО, 3 воїнів ЗСУ та 2 цивільних. Серед військових – один із захисників острову Зміїний, 22-річний одесит. Про це повідомив керівник офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі, розмістивши відповідні фото.


“Наші повертаються додому. Провели черговий обмін полонених. Вдалося звільнити 52-х наших людей – офіцерів, медиків, сержантів та солдат. Серед них – 12 бійців НГУ, включно з двома “Азовцями”, 18 з ВМС, 8 з ДПСУ, 9 із ТрО, 3 воїнів ЗСУ та 2 цивільних”, – зазначив Єрмак.

За його словами, додому повертаються зокрема захисники “Азовсталі”, оборонці Маріуполя та люди, які рятували життя.

“Нам вдалося обміняти начальника хірургічного відділення військового шпиталю Маріуполя, який був на “Азовсталі”, і молодого військового хірурга 65-го військового мобільного шпиталю. Ми повертаємо морпіха, дружина якого нещодавно вийшла з полону, та добровольця з Маріуполя із символічним прізвищем “Москва”, а ще моряка з острова Зміїний”, – написав Єрмак.

Він повідомив, що також будуть вдома деякі військові, взяті в полон у Чорнобильській зоні.

“Ми не зупиняємося і продовжуємо виконувати завдання президента “повернути додому всіх українців”. Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. В нас ще багато роботи, але маємо важливий результат – наші вдома. Повернемо всіх”, – зазначив Єрмак.

Нагадаємо, 26 жовтня відбувся черговий обмін полоненими між Росією та Україною, під час якого додому вдалося повернути 10 бійців – одного офіцера і дев’ять рядових і сержантів. Серед них був 21-річний мешканець села Шевченкове Кілійської громади Владислав Комнатний.

Як раніше неодноразово повідомляла БІ, більшість захисників Зміїного у полоні з першого дня війни. Останній обмін за їх участю був у квітні. Серед полонених – морпіхи та прикордонники, більшість із Бессарабії. Родичі постійно оббивають пороги, влаштовують мирні акції, щоб про них не забували. Влада каже, що робить усе можливе.

Понад півсотні українців повернулися з полону. Серед них - один із захисників острова Зміїний

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x