Намагались повішати, годували один раз на день: серед звільнених українських полонених – мешканець Кілійської громади

0 коментарів 161973 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 26 жовтня, додому з російського полону повернулися 10 українських захисників. Серед них – 21-річний мешканець села Шевченкове Кілійської громади Владислав Комнатний. “Бессарабія INFORM” поспілкувалася з мамою військового – Мариною, яка розповіла про те, як син потрапив до росіян, умови його утримання та радість від повернення додому. 


За її словами, в червні Влад за власним бажанням пішов захищати Батьківщину від російських загарбників. Після навчання його відправили на передову – звільняти Херсонщину. Захопили воїна у полон 16 вересня. Марина каже, що цьому передував тяжкий бій, де загинули його побратими…

Відразу не будо жодної інформації про нього. За кілька днів їй подзвонив син з невідомого номеру та повідомив, що знаходиться у полоні і попросив боротися за його повернення додому. Згодом представники російських спецслужб написали, що Владислав у них. Постійний зв’язок з мамою тримала військова частина, в якій служить Владислав – запевняли, що роблять все можливе.

Право на ще один дзвінок бойовики йому надали приблизно через місяць. Він сказав, що з ним все добре, годують.

Вже після звільнення Влад розповів, що годували дуже погано – лише раз на день кашею. Проте відношення було терпимим. Сильно не знущалися. Найстрашніше було під час захоплення, коли його намагалися повісити та залишили прив’язаним до дерева на всю ніч.

Утримували їх на окупованій території в якійсь старій будівлі. Дзвонити дозволяли вибірково. Декому – зовсім не давали такої можливості. Пощастило тільки наймолодшим.

Також окупанти інколи відповідали на повідомлення мами. Навіть напередодні обміну написали, що скоро Владислава обміняють, а після – запитали, чи вже звонив їй син.

Зараз Владислав знаходиться на реабілітації та ще не знає, коли зможе повернутися до рідного села. Марина каже, що він схуд (судячи з фото та спілкування за відеозв’язком), але не критично. На щастя, пробув у полоні недовго, тому й наслідків небагато. Моральний стан наразі важкий, але раз він вже ВДОМА, все буде добре.

Нагадаємо, у полоні залишаються захисники острова Зміїний, в тому числі мешканці Бессарабії, яких захопили ще 24 лютого. Рідні, нажаль, не знають, де вони, що з ними, у якому вони стані, адже не отримали ще жодного дзвінка… Останній обмін полоненими, завдяки якому повернулися боронці скелі, відбувся ще у квітні. Віримо, що незабаром і вони повернуться додому.

Намагались повішати, годували один раз на день: серед звільнених українських полонених - мешканець Кілійської громади

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x