Найгірша в історії: голова “Нафтогазу” розповів українцям про те, якою буде нинішня зима

0 коментарів 35613 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Цьогорічна зима буде досить важкою через можливість постійних перебоїв з електрикою та опаленням. Найближчі місяці для українців будуть “найгіршою зимою в історії”. Про це повідомив у інтерв’ю Handelsblatt голова “Нафтогазу” Юрій Вітренко.


Вітренко зазначив, що майже 40% енергооб’єктів на території України зруйновано, практично не залишилося нафтопереробних заводів, що працюють.

За словами екс-міністра енергетики, найближчі місяці для України будуть «найгіршою зимою в нашій історії». Він очікує постійних відключень електроенергії і повторних проблем з опаленням.

“Останнім часом Росія неодноразово робила атаки на енергетичну інфраструктуру України, що призводило до відключення електроенергії на значній частині країни. У газовому секторі “Нафтогазу” вдалося зберегти майже довоєнний рівень. Але виробництво продовжує зазнавати нападок. Численні співробітники вже загинули – не тільки тому, що воювали на фронті, але й на своїх робочих місцях”, – наголосив Юрій Вітренко.

Декількома днями раніше Юрій Вітренко заявив, що в підземних сховищах газу України накопичено понад 14,2 млрд куб. м блакитного палива, тож, зима Україні не страшна. Однак через обстріл може знадобитися додатковий імпорт.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x