Молдова відчула наслідки «російських терористичних бомбардувань України» – міністр інфраструктури Спину

5 коментарів 23868 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наслідки «російських терористичних бомбардувань України» на собі вже відчула Молдова, яка була вимушена минолої ночі перейти на власну електроенергію. До цього 30% електроенергії Кишинів імпортував з України. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на міністра інфраструктури Молдови Андрія Спину, якого цитує видання NewsMaker.


За його словами, з 11 жовтня Молдові довелося повністю перейти на електроенергію, яку виробляє Молдавська ГРЕС, через припинення експорту Україною електроенергії до Європи, що стало наслідком обстрілу російськими ракетами об’єктів енергетичної інфраструктури.

Moldovagaz виділила додатково 0,9 млн. кубічних метрів газу МолдГРЕС на виробництво електроенергії протягом 24 годин.

«Сьогодні, починаючи з 03:00 ранку, Молдова отримує весь обсяг необхідної електроенергії від МолдГРЕС. Це стало можливим завдяки тому, що Moldovagaz виділив МолдГРЕС додаткові 0,9 млн. кубометрів газу на виробництво протягом 24 годин необхідного обсягу електрики», — заявив Спину.

Він зазначив, що головним завданням молдавської влади є забезпечення громадян електроенергією за якомога нижчою ціною.

Спину нагадав, що напередодні обговорював із представниками України, Румунії та ЄС можливі варіанти вирішення проблеми постачання електроенергії до Молдови.

Так, ще у вересні Україна, Румунія та Молдова домовилися створити єдиний фронт для посилення енергетичної безпеки країн та протидії енергетичному шантажу Росії. Про це домовилися міністри закордонних справ та міністри енергетики трьох країн під час візиту до Одеси. На зустрічі міністрів були присутні також голови великих енергетичних компаній України, Румунії та Молдови, які привезли конкретні пропозиції щодо взаємного підключення енергетичних систем. Зокрема, румунські компанії опрацювали варіанти підключення систем за напрямками: Румунія – Молдова, Румунія – Молдова – Україна та Румунія – Україна. Тоді молдавська сторона запропонувала побудувати високовольтні лінії Вулканешти – Кишинів, Бєльці – Білгород-Дністровський та Бєльці – Сучава.

guest

5 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
рубль
рубль
1 год назад

Шо такое? – Мамалыга подгорела?!:))) – вот они последствия:)))

БРЕСТ-1939
БРЕСТ-1939
1 год назад

ебаная пидорублядь, сало, мамалыга – главное, шоб не ваша квашенная капуста, в которую когда-то надрочили пидорасы, и из которой потом вышел первый пидор0СС 😉 🙂

рубль
рубль
1 год назад

Ну, уже хорошо, что его фамилия Спина, а не Жопа!:)))))

Мюнхен - 1938
Мюнхен - 1938
1 год назад

^-^

Мюнхен - 1938
Мюнхен - 1938
1 год назад

Мило я сасу:)))) И я не рубль:))))))

5
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x